Zwemloop Rucphen – Lars Baeyens

 zwemloop rucphen 024
Op zondag 3mei stond de laatste wedstrijd van het haverkamp&partners zwemloopcircuit op het programma. Ik startte samen met Tim op de 1km zwemmen en 10km lopen. Onze teammaat Jesse Lormans vertrok op de 500meter zwemmen en 5km lopen om deze ook te winnen. Daarmee was de toon gezet voor deze sportieve voormiddag.
 
De zwemloop in Rucphen is een vreemde eend in de bijt in het circuit omdat er hier in een buitenbad gezwommen wordt. We gingen het dus koud hebben! Omdat ik niet zeker was over mijn zwemconditie liet ik Tim op kop vertrekken. Tim hield er een stevig tempo op na en alleen ik en de Nederlander Gerbert Van Den Biggelaar konden nog aanpikken.
 
Eenmaal aan land geklommen wist ik dat ik moest vechten voor plaats drie. even wist ik het verschil met Van Den Biggelaar status quo te houden maar ik moest hem toch laten gaan. Tim was ondertussen al lang gaan vliegen om zijn 4de overwinning van het circuit binnen te halen. Ikzelf werd in de laatste ronde nog ingehaald door de sterk lopende Nederlander Sander De Bart. Een 4de plaats werd dus mijn deel. Ik kan daar best tevreden mee zijn omdat ik zo mijn tweede plaats in het eindklassement wist te redden en zo werd Trille 1&2 in dit leuke circuit. Jesse behaalde tevens de eindoverwinning op de korte afstand!
 DSC_0198