Zondag Race-dag! – Ian Slootmans

Na een redelijke wedstrijd vorige week stond ik met meer vertrouwen aan de start in Doornik. Bij de inschrijving zal ik dat de watertemperatuur 15,5° bedroeg, KOUD dus!! Gelukkig werd het startschot snel gegeven en waren we vertrokken voor 500 m afzien. De eerste meters wat het dan ook happen naar adem van de kou. Toch kon ik tot aan het eerste keerpunt redelijk vlot mee, daarna heb ik enkele plaatsen moeten afstaan om uiteindelijk als 9de uit het water te strompelen, mijn voeten waren bevroren.

Op het stuk lopen naar de wissel kon ik al 3 plaatsen opschuiven zodat ik rond de 4de positie aan het fietsen kon beginnen. Lars en Jesse waren al gaan vliegen na hun sterk zwemnummer!! De eerste 3 ronden zat ik zo goed als alleen, daarna kwamen er enkele aansluiten zodat we met 5 de laatste ronde in zijn gegaan. De eerste ronde ging vlot en kon ik het tempo hoog houden. De laatste 2 km plaatste Niels Van Driessche een tempoversnelling waar ik niet kon bij aanpikken. Een 8ste plaats overall was het meest haalbare. Buiten het fietsen ben ik tevreden over de wedstrijd.

11056432_456706937832217_3698422084926871772_n