Verslag Zaventem – Niels Horsten

Niels - ZaventemZaventem – 24 april

Ik vertrok met veel ambitie naar Zaventem. Ik wist dat er mindere zwemmers dan mij waren die op de fiets naar voor zouden rijden en dan zou het lopen beslissend worden. Met mijn huidige loopvorm had ik er alle vertrouwen in en ik wou resoluut voor het podium gaan.
Dit plan werd bij aankomst meteen gedwarsboomd doordat ze me in de op één na traagste reeks ingedeeld hadden. Door het feit dat ik van de wachtlijst opgepikt was, heb ik nooit een zwemtijd moeten doorgeven en hadden ze me de zwemtijd gegeven van degene die ik verving. Dit bleek 11 minuten te zijn. Ik probeerde nog van reeks te wisselen, maar dit was absoluut niet mogelijk. Hierdoor moest ik ook een uur vroeger vertrekken dan gepland. Eerst had ik zin om terug naar huis te rijden, maar dan besloot ik om er een goede training van te maken.
Het zwemmen met twee schoolslagzwemmers in de baan ging erg moeizaam en na 200 m kreeg ik nog eens een flinke stamp in mijn gezicht. Op de fiets had ik een goed gevoel, maar het parcours was zo extreem bochtig dat je nergens een constant tempo kon rijden. Daarnaast reed ik heel de tijd alleen. Ook het lopen ging vrij goed, maar ook daar was het enorm veel draaien en keren en  bergop en bergaf.
Uiteindelijk eindigde ik achtste, maar ik weet dat er veel meer in zat, als ik met de snelste reeks vertrokken was. Toch kijk ik positief terug nu dat ik weet dat het gevoel op de fiets ook goed is. Ik had het gevoel dat ik het tempo nog lang kon aanhouden. En beter hier tegenslag dan in de echt belangrijke wedstrijden. Op naar het BK ploegen en Leuven.