Verslag Zaventem – Jesse Lormans

Jesse - ZaventemZaventem – 24 april

Afgelopen zondag stond voor mij de eerst triatlon van het jaar op het programma: Zaventem. Een wedstrijd waar ik in mijn eerste jaar triatlon, 2 jaar geleden, ongelofelijk slechte herinneringen aan overhield. Zaterdag had ik nog wat vertrouwen bijgetankt door de zwemloop in Hulst op mijn naam te schrijven.
Aangekomen in Zaventem bleek het een regenachtige editie te worden, wat op de fiets tot gevaarlijke taferelen zou leiden. Het zwemmen ging vrij traag maar toch wist ik als 4e uit het water te kruipen. Na een snelle eerste wissel kon ik in de achtervolging gaan op de koploper. Het fietsparcours in Zaventem is echt niet op mijn lijf geschreven met vele gevaarlijke bochten en redelijk wat bergop, en dit werd ook meteen duidelijk toen sneltrein Ramses Hoofstat en Sander Heemeryck passeerden en ik met heel veel moeite net kon aanpikken. In de bochtige zone werd ik echter gelost, waardoor het verder een eenzame tocht werd. Ik ben dan ook absoluut geen goede piloot op de fiets. Na meer dan 10km alleen in de achtervolging te rijden kwam ik in T2 aan en bij het aantrekken van mijn schoenen schoot een van m’n quadriceps in kramp, hierdoor begon ik echt te twijfelen over het loopniveau dat ik nog zou halen. Verrassend genoeg vond ik snel mijn loopbenen en kon ik de race toch sterk eindigen als 5e.