Verslag Zaventem – Bert Van Bogaert

Zaventem – 15 augustus

Voor de verandering ging ik een keertje alleen loopschoenen aantrekken om een langere afstand te lopen, er stonden me zo’n 21 kilometers met 90 hoogtemeters op te wachten. Na het startschot zat ik onmiddellijk comfortabel in een klein groepje dat eigenlijk net iets boven mijn tempo liep. Het enige wat ik kon doen was achteraan aansluiten en zien hoe ver ik mee kon gaan. Bergop kwamen we regelmatig dichter op voorliggers om ze dan na het inhalen, ook weer bergop achter te laten. Ter hoogte van kilometer 16 was het dan mijn beurt om bij de laatste brug een klein gaatje te laten. Dit gaatje kon ik niet meer dichten en de benen lieten het tempo met 20s per kilometer zakken. Uiteindelijk liep ik de 20.6km in een tijd van 1u20m14s, zeker niet slecht als mijn oorspronkelijk doel sub 1u30 was…
Na Zaventem had ik nog een verrassende bericht in mijn mailbox zitten. Met mijn puike prestatie van Wuustwezel heb ik mezelf een startslot voor het EK- en WK-sprint bemachtigd. Het EK zal plaatsvinden in Schotland, het WK in Australië… Iemand zin om te sponsoren??