Verslag Wuustwezel – Bert Van Bogaert

Bert - Wuustwezel (1)Wuustwezel – 13 augustus

De Sterke Peer triatlon is altijd een wedstrijd om naar uit te kijken. Er is daar enorm veel sfeer zowel op als rond het wedstrijdparcours. Wel had ik woensdag tot vrijdag nog enkele pittige trainingen achter de kiezen. We, ik en Lars, zijn nog wat extra fietskilometers (en hoogtemeters) gaan bijtanken in de Ardennen. Hoe de fietsbenen gingen zijn, was moeilijk te voorspellen op voorhand. Het losfietsen zou wel raad brengen.
Samen met Margot Moerman ging ik het parcours even verkennen. Jammer genoeg werd het losfietsen na 2km met een klap beëindigd. Aan een kruispunt, waar er beperkte zichtbaarheid was, werd Margot opgeschept door een wagen. Gelukkig zonder ernstige lichamelijke gevolgen! Hopelijk is ze snel weer de oude. Maar door heel het gebeuren, moest ik me nog wel gaan haasten om tijdig de start te halen.
Met nog maar 2 minuten voor het sluiten van T1, was het klaarzetten van de fiets puur op automatische piloot. Daarna nog in looppas naar de zwemstart, die met een kwartier werd uitgesteld. Dus me onnodig druk liggen maken, toch begon er achteraan in mijn hoofd een stemmetje te zeggen: “Ge zijt uw fietsschoenen vergeten open te zetten”. Ach, problemen voor later…
In Wuustwezel hebben ze de gewoonte om de startlijn af te bakenen met een waterkanon. De truc is om dan ver genoeg aan de zijkant te gaan liggen zodat je geen last hebt van de harde straal water.
De zwemstart ging redelijk vlot, maar na 200m à 250m begon mijn tempo wat af te zwakken. Ik kwam vlak achter 2 atleten uit het water, een aansluiting moest er inzitten als de fietswissel goed zou zijn. De wissel ging vlot en blijkbaar werkt mijn auto-pilot vrij goed, want schoenen stonden mooi open.
Bert - Wuustwezel (2)Bij het fietsen moest ik reppen om de aansluiten te kunnen maken, maar dichter dan 10m kwam ik nooit. De laatste jump zat niet echt in de benen. Even later werd ik opgepikt door een groepje en kon de wedstrijd goed beginnen. Vooral Kris Vermeiren deed indrukwekkend kopwerk. T2 voorbij, begon ik sterk aan mijn loopnummer. Ik herinnerde me dat ik het jaar voordien eveneens een sterke start had met het lopen, maar in de 2de ronde volledig wegzakte. Daarom had ik me voorgenomen om de 2de ronde pas aan te zetten. En met succes! Na één ronde kwam ik door aan 3:56/km en in ronde 2 kon ik dit gemiddelde terugbrengen naar 3:50/km.
Uiteindelijk werd ik 13de (5de H24) in 1u00m13s. Morgen staat er dan de kwart van Lommel op het programma, ik ben benieuwd hoe dat gaat aflopen…