Verslag Wetteren – Mario Jansens

mario-wetteren-1Reuzen van Wetteren – 23 oktober

De Reuzen van Wetteren is een crossduathlon over een afstand van 9Km lopen door de bossen, 45 km mtb op een licht heuvelachtige omloop met stroken van modder, bospaden, open vlaktes en een klein technisch gedeelte om dan terug af te sluiten met 6km lopen door bospaden.
Daags na de quiz voor de mannen van de valk ben ik afgezakt naar Wetteren voor een crossduatlon. S’avonds op tijd in bed (om half 2 na de quiz) voor zo tegen 6u op te staan, tijd genoeg dus om goed uitgerust te zijn ;-)). Tegen half 8acht vertrokken naar ginds om me zo om 9u aan te melden. Eens aangemeld tijd om de omloop te verkennen en bleek dat mijn ketting zijn beste tijd had gehad met gevolg hij trapte door, gewoon rijden ging maar power zetten niet. Dat was even balen maar nu wist ik wel hoe ik mijn fiets onder controle kon houden om zo toch te starten. 11u tijd om naar de startlijn te gaan wel wat frisjes maar ja dat is voor iedereen hetzelfde zullen we maar denken. mario-wetteren-2Eens het startschot was gevallen was deze koude vlug weg ik had me half weg in het pak gezet rond een 70ste plaats, en ben daar blijven zitten bij de eerste run van 9km, dan de mtb op voor 45km en toch redelijk tempo kunnen rijden enkel de stukken waar ik power kon zetten moest ik gas terug nemen anders was er kans dat ik mijn ketting in 2 trapte, op een technisch stuk moest ik telkens afstappen en lopen omdat zo het beste ging voor mij (fiets trapte daar door). Bij het binnen rijden van de wisselzone was ik aardig opgeschoven naar een 24ste plek om zo aan mijn laatste run van 6km te beginnen. Hier heb ik kunnen stand houden en ben nog naar een 22e plaats algemeen kunnen lopen. Ben hier zelf best tevreden meen wetende dat er zonder problemen meer in zat.
Mijn eindtijd was 3u16min. 22e plaatst overall (+/-140) en 5e plaats H40+.
Nu op naar Reuzel 6/11 en dan hopend naar de Hell.