Verslag Weert

Verslag Weert

triatllon weert


Afgelopen zaterdag trok ik nog eens naar Nederland voor een wedstrijd te betwisten. In Weert zou ik tevens voor een eerste maal dit seizoen op de tijdritfiets kunnen rijden in een competitie. Daar keek ik dan ook enorm naar uit. 
Naar het zwemmen dan, de koplopers gingen in de 750meter zwemmen te snel voor mij. Mijn snelle tijden in het zwembad vertalen zich op dit moment nog niet naar sterke zwembeurten in open water. Gelukkig kon ik op mijn eentje de achterstand op de kop beperkt houden tot een halve minuut. 


Eenmaal op de fiets wist ik meteen dat ik niet de superdag had waarop ik hoopte maar ik merk al maanden dat er sinds dit seizoen toch extra kracht in de benen is bijgekomen! Beukend tegen de wind kreeg ik de koplopers te pakken om dan bij het aansnijden van de laatste ronde te versnellen, iedereen op een achterstand te rijden en alleen de wissel binnen te komen. 


In het lopen trok ik de eerste ronde stevig door om de concurrentie definitief te kraken om dan controlerend uit te lopen en zo mijn allereerste triatlonoverwinning te behalen! 


Het is natuurlijk niet de grootste wedstrijd maar winnen is winnen! Hopelijk kan ik dit seizoen nog mooie dingen laten zien, vooral nadat ik gemerkt heb dat ik in het lopen de laatste weken toch wel een stap vooruit gezet heb! Ik blijf er in ieder geval keihard voor werken!


triatllon weert 033