Verslag Viersel – Tom Adam

Viersel
29 augustus 2020

Na de start van de corona miserie, vooral toen de zwembaden dicht gingen, had ik de hoop om nog een wedstrijd te kunnen doen dit jaar opgegeven.
Zeker toen de wedstrijden waarvoor ik mij ingeschreven had, 1 per 1 geannuleerd werden. Groot was mijn verbazing toen Bert mij tijdens een looptraining een week voor de wedstrijd vroeg hoe ik er voorstond.

Niet goed dus 😉

Maar ja, zo’n kans mag je niet laten schieten. Dus zondag morgen opgestaan, de zon scheen, het ging een mooie dag worden. Nog even wat met de honden gespeeld en dan rond 11.00 naar Viersel vertrokken. De thermometer van het rode kruis gaf mij toestemming om de tent van de inschrijvingen te betreden en even later liep ik met nr 500 naar buiten. Aangezien ik aan de andere kant van Viersel geparkeerd stond heb ik mij nog moeten reppen om op tijd in de wisselzone te geraken, waar ik door Goedele op de hoogte gesteld werd dat de start met 1 uur vertraagd was. Ongeveer 5 sec na dit nieuws begon het te regenen!

Goed, gelukkig is er een brug waar je onder kan schuilen. Het uur kroop voorbij.
Maar toen was het eindelijk de beurt aan ons. Mooi in rijen van 5 gaan staan, wat zijn wij Belgen toch gedisciplineerd. En dan stond ik plots op het ponton en was het tijd om in het water te springen. Ik was goed vertrokken en zat al snel in het spoor van iemand met een wit/roze badmuts van het 5-tal dat voor ons vertrokken was. Het tempo viel mee, dus ik besloot om even in het kielzog van de wit/roze badmuts te blijven. Bij het keerpunt merkte ik echter dat het tempo wat gezakt was, waarop ik besloot om het veilige spoor van wit/roze te verlaten. Ik heb het tempo wat opgekrikt en was uiteindelijk op 24min02s uit het water. Of toch niet, want toen ik uit het water kwam viel het water met bakken uit de lucht.In de wisselzone heb ik het rustig aan gedaan. Voeten wat afgedroogd met nen klets natte handdoek, sokken en schoenen aangedaan en hup weg was ik. Bij de eerste bocht bijna onderuit gegaan want had de official in het midden van de bocht niet zien staan. Maar soit, na een paar 100m lag ik op mijn stuur en kan de rit echt beginnen. Maar wat een weer. Met momenten was het OK, maar meestal was het nat, veel wind en nat, heel nat.

Het eerste rondje zat er snel op. Ik had mijn eigen voorgenomen om veel te drinken, maar daar heb ik een werkpuntje voor volgend jaar van gemaakt.
Het tweede rondje zat er nog sneller op. Ik had mijn eigen voorgenomen om eens iets te eten tijdens een wedstrijd, maar ook daar heb ik een werkpunt voor volgend jaar van gemaakt. (note to myself: hang uw gelleke’s en powerbars niet vast met duck tape, dat krijg je dus niet los tijdens het fietsen)

Het derde rondje liep ook op z’n einde toen ik werd ingehaald door een hele tros stayerende gasten. Gevolg door nen moto van de officials, maar die moeten tijdelijk blind geweest zijn door de regen want die reden gewoon door. Beetje frustrerend toch. Maar soit, na 1u47m24s zaten de 60km erop, met een persoonlijk beste tijd op 40km volgens garmin!
Bon, de wisselzone in, schoenen wisselen, en direct verder lopen. Alles was ondertussen toch kledder nat, mijn loopschoenen ook. (note to myself: in geval van regen mss een bak met deksel overwegen…) Toch een beetje last van gehad die eerste 100m. Daarna, ja, was het 15km lopen. Ik had me voorgenomen om net onder de 5min te lopen, maar ben uiteindelijk op een gemiddelde van net een ietsje pietsje boven de 5min uitgekomen, dus dat was wel OK. Ik was wel versteld over de snelheid van sommige atleten. DIe liepen gewoon 2 keer zo snel als ik… Dus op 1u15min en 6sec zat het lopen er voor mij op!

Het was de moeite om zo als eerste wedstrijd van het jaar te doen. Het weer was echt slecht, maar de voldoening om de eindmeet te halen des te groter. Naar volgend jaar toe zal alles toch net nog iets sneller, rapper en harder moeten, dus ik weet waarvoor ik train de komende maanden!