Verslag Viersel – Niels Horsten

Niels - VierselViersel – 28 augustus

Na 3 weken geen wedstrijd stond ik terug aan de start van de kwarttriatlon van Viersel. Na Eupen had ik even wat rustig aangedaan en daarna goed getraind, maar wel geen grote volumes meer. Dit is ook niet meer nodig. In het begin van de week voelde ik me nog niet super, maar ik werd elke dag sterker. Ik hoopte om een goede constante wedstrijd af te leggen.
Het zwemmen ging goed, maar bij het inhalen van iemand die terugviel moest ik het groepje lossen en ik kwam daardoor ook net iets te laat uit het water om te kunnen meerijden (op 10 m weliswaar) met een groep met enkele sterke fietsers. Ik probeerde in het begin ernaar toe te rijden, maar ik kwam niet meer dichter. Hierdoor reden we met twee in de eerste ronde. In het tweede deel van de tweede ronde kwam een groep voorbij en hier kwam ik dan ook de wisselzone mee binnen. Ik had nog een goed gevoel.
Ook het lopen ging goed en ik kon mijn plaats bewaren. Zo kwam ik als 18de over de streep. Als ik net iets sneller gezwommen had, had er wel meer ingezeten en had ik waarschijnlijk dichter tegen de top 10 kunnen eindigen. Toch ben ik heel tevreden over de wedstrijd waarbij alle onderdelen goed en gelijkwaardig waren. Dit geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden. Ik voel me terug zo fris als in het begin van het seizoen.