Verslag Viersel – Mario Jansens

Mario - VierselViersel – 28 augustus

Zondag 28/08 afgezakt naar een volledig uitverkocht (+/- 250 atleten) Viersel voor de start van een ¼ afstand. Deze wedstrijd is altijd een zeer leuke wedstrijd om verschillende redenen vlakbij, apart vertrek voor 40+, altijd volk, goede organisatie, goede sfeer en zeer overzichtelijk voor supporters en toeschouwers. Bij de zwemstart verliep alles vlot en kwam zo rond een 80ste positie uit het water op ongeveer 21 min zonder pak want het water was warm genoeg 24° dus pak verboden. Dan wissel naar fiets waar ik toch wat tijd verloor, dan vlammen maar, van de ene naar de andere om zo plaatsen te winnen, dit fiets gedeelte ligt me wel ik had hier vorig jaar nog een 3e fietstijd en dit wou ik zeker evenaren en was hier goed mee bezig tot er hier een andere atleet een stokje voor stak. Die smeerde me prompt op een redelijk onsportieve wijze een blauwe kaart aan, deze was zeker onterecht en zo ontstonden er woorden met de ref waardoor ik een rode kaart kreeg en zo mijn wedstrijd moest staken. Zonde want ik voelde me goed en fris, dit was mijn eerste wedstrijd na de IM van Maastricht. Aangezien mijn positie op dat moment, had ik hier rond een 30e à 35e plaats kunnen eindigen. Dit neemt niets weg van de organisatie want deze was perfect in orde.
Op naar volgende wedstrijd 1/2e van Damme 17/09.(samen met de jakke)