Verslag Viersel – Bert Van Bogaert

Bert - VierselViersel – 28 augustus

De 2de kwart van mijn seizoen werd afgewerkt in Viersel, thuishaven van het Kempische TriatlonTeam (KTT). Ieder jaar is dit een waar triatlonfeest en ook dit jaar was weer top. In de voormiddag had ik nog wat schakelproblemen met mijn fiets die ik spoedig moest oplossen, blijkbaar zijn mijn wielen niet even breed waardoor de derailleur het soms allemaal niet even goed meer weet. Maar na een korte testrit én een vlot schakelende bolide, kon ik met een gerust hart richting Viersel vertrekken.
De zon van de laatste week had het water naar een zéér aangename temperatuur gebracht van zo’n 24°C, dwz no-wetsuit swim. Met zo’n 142 triatleten doken we in het water, waardoor de zwemstart relatief sereen kon verlopen. Na het startschot ging ik er als een speer van door. Even lag ik op kop, maar wijselijk heb ik wat gas teruggenomen. Na het ronden van de 2de boei mochten we opnieuw zo’n 700m terugzwemmen richting zwemexit. Het groepje waarin ik zat, begon te slabaken, het moment om een versnelling te maken en richting het volgende groepje te zwemmen. Maar ook hier lag het tempo niet bijzonder hoog. Een nieuwe versnelling plaatsen ging wat moeizamer omdat het groepje zich mooi naast elkaar had geplaatst. Bij het ingaan van de laatste 150m zag ik een gat en zette ik mijn eindversnelling richting de trappen in zodat ik deze als 1ste van dit groepje kon bereiken.
Ondertussen was mijn achterstand op Adam Lambrechts net geen 2 minuten, een pak beter dan 2 weken geleden in Lommel. Met een goede wissel kon ik wederom als eerste op de fiets springen. Een beetje verderop stond er een atleet in het midden van de weg met “opstart-problemen”, waardoor ik niet vlot in de schoenen geraakten en mijn koppositie in de groep onmiddellijk kwijt was aan Laurens Verluyten en Ruben Geys. Op de fiets heb ik mijn eigen tempo proberen zoeken, maar met een stevige westenwind was dit niet altijd even gemakkelijk. Halverwege de eerste ronde zag ik Lars met materiaalpech aan de kant staan. Niels kon samen met 3 man, mij en Brecht Reynders oppikken. Brecht moest vrijwel onmiddellijk de groep lossen, maar ik bengelde ook achteraan op zo’n 20 à 25m. Met een goede wissel zat ik Niels op de hielen, maar de loopbenen voelde niet super aan. Daarbovenop begon mijn rug weer wat op te spelen. Na 1 loopronde was ik ondertussen al weggezakt naar plaats 20. Hoewel ik mijn tempo nog wat omhoog kon krikken, zakte ik in de 2de loopronde verder weg naar plek 23. Wat me vooral stoorde, was dat er zeer regelmatig onbestrafte inbreuken werden gepleegd tegen het VTDL-reglement. Thuisspelers kregen buiten de bevoorradingszones persoonlijke bevoorrading aangeboden (art. 6.1.a.V. ) en dranghekken werden naar hartenlust gebruikt om bochten van 180° te maken (art. 6.1.a.IV. ). Achja, mogelijks bekijkt een T³-atleet een wedstrijdgebeuren door een andere bril.
Uiteindelijke tijd was 2u02min27s (plek 23) en mag ik tussen een sterk deelnemersveld best tevreden zijn. Nu staan er nog 2 op het programma vooraleer we weer de “winter-stop” ingaan.