Verslag Terheijden – Mario Jansens

Mario - TerheijdenTerheijden – 12 juni

Zondag 12/06 afgezakt naar het Nederlandse Terheijden net achter Breda om deel te nemen aan de halve van Terheijden. Dit is een wedstrijd 2500m zwemmen 80km fietsen en 21km lopen.
Om half 7 thuis vertrokken voor om 10u te starten met de wedstrijd dus tijd genoeg. Eerst aanmelden, watertemperatuur checken (+/-21°) fiets in orde brengen en toch gekozen om met gewone wielen te rijden aangezien er veel wind stond en er kans was op regen. Eens dat allemaal gebeurd was alles naar de wisselzone brengen en klaarmaken om in het water te gaan. Dit was een vaart van ongeveer 30m breed dus plaats genoeg. Ik had me voor genomen om op ongeveer 50min uit het water te zijn en dat was me net gelukt ik kwam als 78e met een tijd van 48:41 uit het water. Met het fietsen voelde ik me goed en kon ik opklimmen naar plaats 20 in de wedstrijd waar ik toch tevreden mee mag zijn ik maalde de 80km in 2u en 6min (9e fietstijd) af om zo over te schakelen naar het loop gedeelte. Lopen is niet men sterkste kant maar ik heb toch redelijk stand kunnen houden en heb deze 21 km in 1u39min (38e looptijd) afgelegd. Uiteindelijk werd ik 22e in de uitslag van een 140 vertrekkers in een eindtijd van 4u41min18sec.
Toch een redelijk gevoel aangezien het ver zwemmen was.
Volgende wedstrijd is ½ van Brasschaat 26/6