Verslag Terheijden – Mario Jansens

Terheijden – 10 juni

Zondag 10/06 had ik deelgenomen aan de triathlon in Terheijden net achter Breda in NL. Deze wedstrijd was enkel een doorgedreven training zoals de meeste het zeggen, na een periode van toch intensief trainen zonder rustperiode in te lasten wilde ik toch wel weten of het allemaal nog goed zat. Dit is een wedstrijd met 2500m zwemmen wat ik toch wel mijn zwakste onderdeel mag noemen 80km fietsen en 21km lopen.
Bij de start lag ik op de laatste rij in het water en ben toch in het pak uit het water geklommen op 46min40 als 63e , dan op naar de wissel wat daar toch een stukje lopen is en de fiets op. 80km tegen de wind beuken en open velden trotseren echt wel men ding doe ik echt wel graag en dan alles onder controle houden om nog 21km te lopen bij het fietsen had ik toch wel een paar man ingehaald om zo de wisselzone binnen te bollen na 2u05min te hebben gefietst dit is met een gemiddelde boven de 38km/u.(10e fietstijd) Nu het lopen hier had ik beetje schrik van want ik had in die week toch wel wat kilometer gelopen, het bleek uit te komen dat het lopen een lange lijdensweg zou worden toch zeker in die hitte in het begin geraakte ik niet in men ritme en had geen goed gevoel maar de laatste 10km kon ik men tempo weer vasthouden en op een constant tempo binnen lopen. Ik liep deze 21km in 1u41min (48e looptijd) en kwam uiteindelijk op 4u40min over de eindmeet als 30e algemeen van de +/-170 startende en als 9e h40.
Nu op naar de ½ van Brasschaat