Verslag T³ Zwevegem -Team relay

Zwevegem – 29 mei

T³ team- ZwevegemDaan, Jesse, Lars en Jarno waren de 4 geselecteerden voor Trille – MDP om in Zwevegem de 2de manche van de T³ series tot een goed einde te brengen. Ditmaal ging het om een teamrelay. Elke atleet legt een supersprinttrialon af (250-5-1.5) en geeft dan het spreekwoordelijke stokje door aan zijn teamgenoot. Spektakel verzekerd en we hoopten dan ook in de middenmoot mee te kunnen strijden.

T³ - ZwevegemDaan was onze eerste pion en besloot zonder pak te zwemmen. Goeie of foute keuze, dat laten we in het midden maar zeker was dat de 4 zwemmers zonder wetsuit als laatsten uit het water klauterden. Daan kon toch nog meeglippen in een wiel maar net dat wiel zou hem later in de race zuur opbreken. Hij werd aangetikt en ging tegen de vlakte. Voor Daan waren de gevolgen minimaal, een geschaafde knie en een kras op de pedaal. Voor het team waren de gevolgen groter: een enorme achterstand en een voorlaatste plaats na de eerste relay.
T³ - Zwevegem (2)Jesse, Lars en Jarno maakten er nog het beste van maar konden lechts 1 plaatsje goedmaken. De achterstand op de andere teams was te groot om op deze ultrakorte afstanden dichter te komen.
Bovenal zaten onze atleten altijd alleen, waardoor ze nooit echt in de wedstrijd zaten. Kortom ondanks de strijdlust van onze 4 atleten was een 15de plaats op 17 teams in deze omstandigheden het hoogst haalbare.
De volledige uitslag is hier te vinden.T³ - Zwevegem (4)T³ - Zwevegem (3)
Met dit resultaat vallen we van de 7de plaats naar een 10de plaats in de ranking van de T³ series.

Ondertussen likken we onze wonden en kijken we al uit naar de volgende wedstrijd: de individuele sprinttriatlon in
Vilvoorde op 10 juli. Hopelijk blijven we daar gespaard van zowel lichamelijke als materiële pech en kunnen we weer enkele punten sprokkelen.