Verslag T³ Doornik – BK ploegentriatlon

T³ team- DoornikDoornik – 8 mei

Doornik is ondertussen alom bekend geworden met zijn Belgische kampioenschap ploegentriatlon. Omstreeks 13.00u verzamelde het hele T³-team bestaande uit Jesse Lormans, Lars Baeyens, Tim Baelus, Jarno Cuypers, Daan Maes, Niels Horsten en Bert Van Bogaert, zich op de teamplaza in Doornik. We moesten pas starten omstreeks 16u54 dus hadden we nog ruim de tijd om van het zonnetje te genieten, grapjes te maken, los te fietsen en ons te prepareren voor de wedstrijd.
T³ - Doornik(1)Zo’n 20 minuten na de voorspelde start begonnen onze mannen aan hun wedstrijd van 750m zwemmen, 18 km fietsen en 5 km lopen. TriGT, de thuisploeg, was net 2 minuten eerder gestart en het KTT-Zamaro team vertrok 2 minuten na onze 7 mannen. Tijdens het zwemmen was er wat chaos in de ploeg doordat we niet goed in groep konden blijven zwemmen.
Jarno wou na de 1ste boei al naar boei 3 zwemmen en Lars kon zich moeilijk oriënteren door de reflectie van de zon op het wateroppervlakte. Niels kreeg het halverwege moeilijk om bij de groep te blijven en werd opgevangen door Bert. Jesse en Daan, die achteraan in de groep zwommen, probeerden het kleine gat op Jarno en Lars weer dicht te zwemmen. Tim kon relatief gemakkelijk mee opschuiven. Eens de eerste terug aan wal stonden, moesten zij nog een 10 à 15 seconden wachten op Bert en Niels alvorens de fiets te kunnen nemen. Toch konden we met een 6de zwemtijd het water verlaten, al bleek het verschil tussen onze betere zwemmers en onze mindere zwemmers groter dan verwacht.
T³ - Doornik (2)Na het uittreden van de wisselzone was het een korte, stevig helling alvorens op het fietsparcours terecht te komen. Een fietsparcours waarop we 2,5 ronden moesten hardrijden in de hoop om het KTT-Zamaro team met onder meer sterkrijder Adam Lambrechts, voor te blijven. Vooral Daan knapte heel wat werk op, ondanks dat hij in de eerste ronde zijn drinkbus verloor. Pas na 14 km had KTT Zamaro de voorsprong van 2 minuten weggewerkt. Na 2,5 ronde was het nog even spannend toen Jesse in volle snelheid voorbij de wisselzone reed en alle remmen dichtgooide om alsnog de bocht te kunnen nemen.
T³ - Doornik (3)Met enkele snelle wissels konden we vrij snel aan het loopgedeelte beginnen. Al zeer snel moesten Bert en Daan afhaken en ging het team met nog maar 5 atleten op pad naar een sterk loopnummer. Na 1 ronden moesten we halt houden in de strafbox voor zo’n 10 seconde volledige stilstand, blijkbaar waren er enkele fietsen maar met 1 remhendel aan de T2-buis bevestigd.
Uiteindelijke konden we binnenlopen op 58min 21sec, zo’n 3min 55s achter de winnaars KTT Zamaro. Met deze tijd konden we een 10de plaats bemachtigen en staan we momenteel 7de in de T³-rankings. Op 29 mei staat het T³-team weer paraat in Zwevegem voor de volgende T³-manche. De volledige uitslag vindt u hier.