Verslag Sinsin – Lars Baeyens

Lars - Marche transparantSinsin – 14 mei

Het pinksterweekend was voor mij het perfecte moment om in onze Belgische Ardennen nog wat aan de conditie te schaven. Mijn chalet is daar ideaal gelegen tussen de prachtige natuur met al even mooie beklimmingen in de buurt om op te trainen. Een geschikte uitvalsbasis om meermaals per jaar te gaan sporten en relaxen!
Omdat ik nu eenmaal een competitiebeest ben kon ik het niet laten om ook tijdens dit trainingsweekend toch nog een wedstrijd mee te pikken. Zo kwam het dat ik afgelopen zaterdag naar Sinsin (Marche en Famenne) trok om er de plaatselijke stratenloop te betwisten. In de voormiddag had ik er al een stevige fietstraining van 85km opzitten.
Daar aangekomen probeerde ik met behulp van mijn beste Frans wat informatie over het parcours te bekomen. Natuurlijk moet er in de Ardennen altijd geklommen worden. In deze wedstrijd ging het om twee maal dezelfde helling van 700 meter met een piek tot 9 procent en één maal een onverharde helling van ruim een kilometer met een piek tot 14 procent.
Vanwege wat schrik voor wat nog komen ging nam ik een behoudende start. Tot mijn grote verbazing liep ik meteen weg van de rest van het veld (een enthousiasteling die de 6km liep niet meegerekend). Na de eerste ronde van 3km en met al één klim achter de kiezen liep ik nog altijd gecontroleerd met zo’n 10 seconden voorsprong voor de achtervolgers uit. Daarna ging ik op de steile klim stevig naar boven om de achtervolgers definitief af te schudden. Boven gekomen had ik een groot gat, het was nog ongeveer 4 km tot de finish en ik besloot vol door te gaan. Ik wist dat de klim uit de eerste ronde nog een tweede keer moest bedwongen worden maar ik voelde me echt wel de sterkste. Met de aankomst in zicht haalde ik de voeten nog wat van het gaspedaal om solo de winst op te eisen in een tijd van 35 minuten en 50 seconden. Een zeer goede tijd voor dit zware parcours, ook al omdat ik niet echt tegen de tijd had gelopen. Het doet deugd om al een heel jaar lang te kunnen genieten van een sterk verbetert loopniveau. Dat belooft voor de rest van het seizoen!