Verslag Rijkevorsel – Bert Van Bogaert

Rijkevorsel – 5 augustus

Ondertussen zijn mijn wonden van de laatste valpartij volledig hersteld en stond er opnieuw een recreatieve triatlon op het programma. Rijkevorsel houdt het zeer recreatief: 400m zwemmen, 20K fietsen en nog 4K lopen. De wisselzones zijn nooit echt georganiseerd, een goede plaats voor je materiaal vind je enkel als je tijdig naar de wisselzone komt. Ik was dus eigenlijk wat te laat, maar al bij al kon ik mijn fiets nog wel ergens netjes tussen wringen.
We waren met heel wat deelnemers in het smalle kanaal waardoor ik initieel werd weggeduwd tot op lijn 2. Maar door 2 onervaren zwemmers op lijn 1 die een gaatje lieten vallen, kroop ik alsnog op rij 1 om een degelijke zwemproef af te leggen. De watertemperatuur was aangenaam, maar het vele gras in het water maakte het zwemmen er niet makkelijker op.
Op de fiets ging het snel. De eerste 2km trok ik het tempo omhoog naar 42 à 43km/u, om nadien even wijselijk de benen stil te houden aangezien er bus atleten voorbij kwam aan hogere snelheid. Aanpikken was dus de boodschap. 1 km later kwamen we Samuël tegen die blijkbaar geen goede fietsvoorbereiding heeft gehad. Jammer genoeg brak het pak na enkele kilometers door het moordende tempo en bleken mijn benen nog niet volledig opgewarmd te zijn. Bij de 2de bus had ik meer succes, de gaatjes die er vielen werden mits enige moeite goed gedicht. Zo kon ik in de 4de groep met een gemiddelde van 40.5km/u de wisselzone bereiken, om met een snelle wissel de loopproef aan te vatten.
De eerste kilometer van het lopen ging zeer vlot met een hoge, krachtige tred, pikte ik enkele atleten op. Daarna zakte het tempo een beetje maar bleef gedurende de 3km mooi constant. Uiteindelijk liep ik deze 4K in 15m16s (3:41min/km).
Overall was ik in een tijd van 52m49s 16de van de 335 deelnemers, op naar Wuustwezel waar waarschijnlijk het wedstrijd van een hoger niveau zal zijn.