Verslag Reusel – Mario Jansens

Reusel – 5 november

Op 5 november ben ik naar het Nederlandse Reusel getrokken om deel te nemen aan een crossduathlon ter voorbereiding voor de Hel van Kasterlee. Deze wedstrijd heeft een langere afstand dan de meeste crossen namelijk 14km lopen langs en over velden, 64 km met de mtb en terug 7km lopen daarmede is dit ideaal als voorbereidingswedstrijd richting Hel. Goed op tijd ter plaatse aangekomen zodat ik de fietsomloop toch eens kon verkennen en bleek dat deze volledig was aangepast ten opzichte van vorige jaren. Zo moesten we nu over de motorcrossomloop in plaats van er omheen en deze lag er toch wel modderig bij wat wel eens bepalend kon worden in de wedstrijd. De looptoer moest ik niet verkennen want ik start toch meestal in het pak en is het dus volgen.
Op naar de start en het bleek goed weer te zijn zon en weinig wolken in de lucht maar het was maar schijn, zo kregen we op het laatste van de eerste run een flinke hagelbui op ons dak met gevolg dat men schoenen vol hagelbollen zaten en ik was echt niet de enige met dat probleem. Eens op de fiets kon ik men gaskraan beetje bij beetje opendraaien, in het begin had ik het gevoel dat het echt niet bolde maar haalde toch de ene na de andere in zodat ik toch beter in de wedstrijd kwam. Door de regen was de omloop totaal anders dan bij de opwarming nog zwaarder en echt wel vettig ben in totaal 2 keer tegen de grond gegaan en was het in elke bocht toch wel een beetje uitkijken. Over het algemeen kon ik niet klagen over mijn fietsgedeelte en kon ik met een goed gevoel men loopschoenen terug aantrekken om aan men laatste run te beginnen. Aan de wissel aangekomen keek ik naar de fietsen die er stonden en was toch een beetje verbaasd dat er niet meer fietsen stonden, dus vlug schoenwissel en weg. Bij deze laatste run is het bij mij gewoon binnen lopen en de proberen te beperken zo heb ik hier 2 plaatsen moeten toestaan wat eigenlijk nog meevalt.
Al bij al tevreden. Over de eerste run van 14 km had ik 1u11 min, de 64km met de mtb 3u5min en de laatse 7km lopen 35min. En had zo een eindtijd van 4u52min en haalde een 14e plaats algemeen en 2e h40.
Nu op naar de Hel.