Verslag Retie – Goedele Copmans

Goedele - RetieRetie – 26 juni

De weersvoorspellingen waren niet zo best.  De buienradar gaf een rode zone aan net op het vertrekuur.
Ga ik meedoen of niet. Ik twijfelde serieus.
Maar we gingen niet flauw doen, dus GO, GO, GO.
De zwemstart was 6 km ver, dus door de aanhoudende regen kwam ik al kletsnat aan.Alle natte spullen in de grote zak en mijn lekker warme wetsuit aan. 
Toen een kwartier later dan gepland het startschot werd gegeven, vertrok ik snel maar de andere nog veel sneller. Ik was precies de slak. Maar ik gaf niet op en bleef mijn tempo aanhouden en kwam zo uit het water in een normale tijd voor mij. Vlug de schoenen en helm aan en vertrekken. 
Maar wat een wind! 
Na enkele kilometers stak er mij een vrouw voorbij die ik op mijn beurt terug inhaalden en zij daarna mij. Ik besloot dus maar om mijn krachten te sparen en achter haar te blijven. Zo kon ik op 10 meter afstand toch genieten van de wind die zij wat tegen hield. 
Bij het lopen voelde ik direct dat de benen nog goed zaten en zo stak ik nog 1 vrouw voorbij. Ondertussen scheen de zon fel en deden de natte sponzen enorm deugd. Wie had dat nog kunnen denken.
En zo kwam ik blij en tevreden over de finish. Mijn doel om 4 triatlons te doen in 5 weken was volbracht.