Verslag Olen – Lars Baeyens

Lars - OlenOlen – 26 juni

Het was al van december 2015 geleden dat ik nog eens een zwemwedstrijd deed. Maar af en toe keer ik nog eens terug naar mijn eerste sport. Dit zal ik nog wel een tijdje blijven doen, ik kan het zwemmen immers niet laten.
Vandaag echter geen banen trekken in een zwembad maar één lange baan van 3.8km in het kanaal. Handig om te kijken hoe goed ik al zwem over de ‘ironman’ afstand. Bij een snelle check van het deelnemersveld dacht ik wel voor de overwinning te kunnen gaan. De lastigste klant zou waarschijnlijk mijn coach en toptriatleet Tim Brydenbach worden.
En zo geschiedde. Ik dacht Tim naar de keel te grijpen met een furieuze start. Ik was meteen weg van in de eerste meters maar Tim hing wel degelijk in mijn voeten. De volgende kilometer bleef ik het tempo bepalen maar ik had door mijn snelle start al een stevige cartouche verschoten. Vlak voor de bevoorrading liet ik Tim dan ook het kopwerk doen. Mijn plan was nu om hem gewoon te volgen en met een sterk eindschot uit te pakken.
Jammer genoeg sloeg de vermoeidheid in de laatste honderden meters toe. Ik was duidelijk nog niet gerecupereerd van de inspanningen in de 1/3de triatlon van Oud-Gastel de dag ervoor (dat verslag leest u hier). In het zicht van de streep moest ik Tim dan ook laten gaan. Hij won in een sterke tijd van 47minuten en 27 seconden. Ik volgde als 2de met een tijd van 47minuten en 49 seconden. We hadden met ons twee er een mooie race van gemaakt! Maarten Appermans werd op 3 minuten achterstand derde.