Verslag Meer – Tim Baelus

Meer – 3 juni

Na de mindere wedstrijd in Leuven, verliepen de voorbije weken net hetzelfde als vorig jaar. Vorig jaar liep ik de week na Leuven de 20km van Brussel en ook dit jaar deed ik hier aan mee. Mijn tijd was met 1u 15min 55sec een dikke minuut trager dan vorig jaar, maar gezien mijn loopprestatie in Leuven de week voordien, kan ik hier zeker tevreden mee zijn.
Afgelopen zondag stond ik dan, net als vorig jaar, aan de start van de sympathieke 1/4de triatlon van Meer. Helaas mocht er, in tegenstelling tot vorig jaar, wel met wetsuit gezwommen worden. In een wetsuit krijg ik mijn armen altijd moeizamer rondgedraaid en de avond voordien stond er nog een zware zwemtraining op het programma, dus ik had wat schrik voor stramme armen. Dit bleek uiteindelijk allemaal goed mee te vallen. Een kleine misstap bij de start zorgde er wel voor dat ik even moest achtervolgen, maar al snel kon ik me redelijk comfortabel in de kopgroep nestelen. We kwamen in een groepje van een 7-tal atleten een 25 seconden na de leider uit het water.
Het fietsparcours in Meer is biljartvlak en heel snel, niet meteen mijn favoriete parcours, wegens een gebrek aan power in mijn benen. Ik zag al snel de rest van de kopgroep vertrekken en heb de 37.5km op mijn eentje moeten afwerken, tegen een gemiddelde van 40km/uur.
Na een snelle wissel had ik gehoopt op een goede loopprestatie om nog wat naar voor op te kunnen schuiven. Jammer genoeg kreeg ik de eerste kilometers weer last van steken, waardoor ik het tempo wat moest laten zakken. Na 3 kilometer begon ik er door te komen en kon ik het tempo stilaan opdrijven. Ik kon nog wat atleten inhalen en beëindigde de wedstrijd op de 6de plaats. Met een gemiddelde van 3min42/km liep ik toch een stuk trager dan vorig jaar, maar in vergelijking met de triatlon van Leuven is er wel progressie te merken.