Verslag Meer – Niels Horsten

Meer – 04 juni

De kwarttriatlon van Meer had ik ingelast als B-wedstrijd zonder taperperiode hopende op een goede prestatie en tegelijk ook een doorgedreven training. Het weer was ideaal, dus ik had er veel zin in. Daar aangekomen merkte ik wel dat er enorm veel wind stond.
Het zwemmen ging zeer goed. Ik kon me nestelen in een groepje en zo kwam ik als 11de uit het water. Het zwemmen zonder wetsuit bevalt me wel en ik vind het ook eerlijker.
Op de fiets probeerde ik een ronde Hans Moonen en Gijs Van Ranst te volgen, maar ik moest ze op het einde van de eerste ronde jammer genoeg laten rijden. De twee volgende ronden was ik dus op mijn eigen tempo aangewezen. Het fietsen ging niet slecht, maar ik heb dit seizoen al betere fietsbenen gehad. Ook maakte de zijwind het erg gevaarlijk en je moest je stuur stevig vasthouden. Op het einde van het fietsen voelden de benen nog goed aan en ik hoopte nog goed te lopen.
Na twee loopronden kon ik oprukken naar de 5de plaats. Ik werd voortgestuwd door de aanmoedigingen van de vele Trille atleten en supporters. Dit deed echt deugd.  In de laatste twee ronden kwamen Tim en nog iemand erover waardoor ik als 7de over de meet kwam. Met de veteranen erbij, die 3 min. later vertrokken waren, werd ik 9de. Uiteindelijk tevreden over mijn top 10 notering.