Verslag Meer – Lars Baeyens

Meer – 4 juni

Na mijn goede prestatie vorige week in Bredene wou ik de positieve lijn doortrekken met een gelijkwaardige uitslag in de sprinttriatlon van Meer. Dit lukte me met een 2de plaats als resultaat! Ik ben heel blij met dit podium ook al was de wedstrijd niet echt sterk bezet. Door twee weken op rij goed te presteren hoop ik dat de trein nu eindelijk vertrokken is om er nog een topjaar van te maken! Hoe ik mijn 2de plaats kon behalen leest u in dit verslag:
Voor de eerste maal dit jaar werd er zonder wetsuit gezwommen, een hele opluchting voor een goede zwemmer zoals ik. Na de start lag ik dan ook meteen op kop van de race samen met mijn ploegmaat Jesse Lormans, Jens Van Looveren, Jeroen Vandael en Stef Conincx. Na de 500 meter zwemmen kwamen we samen uit het water waardoor we een mooie kopgroep konden vormen voor de 26 kilometer fietsen!
Op het fietsparcours stond een ongemeen strakke wind die meestal in het nadeel blies. Ik voelde me echter zeer sterk op de fiets vandaag en probeerde samen met Conincx een gat te slaan. Bijna waren we met twee weg maar doordat ik met mijn slechte bochtentechniek bijna uit de bocht vloog moest ik hem laten rijden. De samenwerking stokte vervolgens want Conincx was nu alleen weg en had met Van Looveren een ploegmaat in onze groep die keurig afstopte. Ik zat ondertussen te freewheelen en voelde me veruit de sterkste van onze groep waarop ik probeerde alleen naar de eenzame koploper te rijden. Het lukte me net niet maar ik bleef alles proberen om het tempo hoog te houden want ik wist dat topfavoriet Tom Steenackers achter ons als een bezetene aan het rijden was. Helaas kwam hij 5 km voor het einde van de fietsproef ook aansluiten. Hij trok het tempo de hoogte in en halveerde zo in de laatste kilometers het gat van 30 seconde dat Conincx ondertussen had.
Zo begonnen we aan de 5 km lange loopproef met nog 6 kandidaten voor winst: ik, Steenackers, Lormans, Vandael, Conincx en Van Looveren. Na een goede wissel kon ik als eerste in de achtervolging op Conincx die ik al na enkele honderden meters te pakken had. Ik werd op mijn beurt voorbijgesneld door Vandael en Steenackers maar wist aan te pikken. Conincx kon niet meer meegaan en Lormans en Van Looveren waren al eerder gelost. Het duel tussen ons groepje vooraan werd beslist bij de aanvang van loopronde 2, Steenackers plaatste een versnelling na het optrekken vanuit stilstand bij het draaien rond de kegel, iets waar ik het altijd lastig mee heb. Ik liet enkele meters maar kon op mijn beurt ook Vandael lossen. Deze volgorde zou ook aan de aankomst dezelfde blijven, de verschillen bleven echter heel beperkt! Steenackers won met 10 seconden voorsprong op mij en nog eens 7 seconden later volgde Vandael. Mijn ploegmaat Lormans werd nog mooi 4de!