Verslag Lille – Jarno Cuypers

T³ finale in Lille

Afgelopen weekend stond mijn laatste wedstrijd van het seizoen en tevens ook van de T³ series op het programma. De finale van de T³ series in “eigen” Lille. Nog een keer vlammen voor club en vaderland en dan rusten. Het nieuwe parcours in Lille met in het zwemmen een Australian exit. In het fietsen de versmalde passage met U turn op het domein zelf en het 100% onverharde loopparcours rond de vijver. Alle ingrediënten voor een spectaculaire zware wedstrijd.
2 ronden zwemmen dus. De eerste zwemronde zat ik wat vast in het verkeer maar in ronde 2 kon ik toch nog wat opschuiven zodat ik in een 3de groepje zat dat na 1 ronde fietsen aansloot bij een 2de groep die op dat moment de kopgroep bijhaalde. Een peloton van een man of 30. De snelheid lag hoog maar ik kon af en toe toch een paar plaatsen opschuiven vooral in de tragere bochten want er zijn er bij die de deur aan de binnenkant open laten en daar duik ik dan in tot verbazing van die atleten die dat blijkbaar niet gewoon zijn want dan maken ze van hun kl**ten. Tis koers hé mannen, get used to it. Toen we het EK jeugd deden waren er zo 4 U turns per ronde en elke ronde was het daar van dat dus …. Maar toen begon het te regenen en was het uit met de pret. Er was geen doorkomen meer aan wegens te gevaarlijk en er vielen ook constant gaten die dan moesten dichtgereden worden en dat kostte veel krachten. Ik kon er nog net blijven aanhangen in de eindspurt naar de wissel maar voelde toen al krampen opkomen. En inderdaad de eerste loopronde was een maat voor niks want ik kon geen snelheid maken of de krampen schoten tot achter mijn oren. In ronde 2 ging het wel iets beter maar toen was het kalf al half verdronken in de Lilse Bergen. 36ste. Het zwemmen en fietsen was dus goed het lopen wat minder. Toch kijk ik met een goed gevoel terug op deze wedstrijd. Ik zat er eindelijk eens bij van voor ook al kostte dat veel krachten maar daar trek ik mij aan op.
Wat de teamprestatie betreft was het een absoluut dieptepunt. We konden voor eigen volk geen vuist maken en behaalde slechts 12 punten (2×6) en zakken daardoor van plaats 10 naar plaats 12 in de eindstand van de series. Niet hetgeen we voor ogen hadden want we hadden graag die 10de plaats behouden. In elk geval een dikke merci aan iedereen die het mij mogelijk maakte om dit jaar een aantal mooie prestaties neer te zetten.
Trille – MDP – Koach – Bikes Claessens – Antheunis zwembaden – HZS – VTDL