Verslag Leuven – Niels Horsten

Niels - LeuvenLeuven – 22 mei

Eerste hoofddoel van het jaar: de halve triatlon van Leuven. Hier keek ik al lang naar uit en ik had me ook optimaal voorbereid. Nog nooit had ik zo veel getraind in het voorjaar.
Ik wist dat het zwemmen absoluut niet bepalend ging zijn met veel goede fietsers en lopers die achter mij uit het water gingen komen. Ik besloot daarom een goed tempo te zwemmen, maar nog niet al mijn pijlen te verschieten tijdens het zwemmen. Het zwemmen voelde wel zeer goed aan en ik kon de volledige 1,9 km constant blijven zwemmen. Misschien is het op mijn techniek letten wel beter dan echt zo hard mogelijk proberen te gaan. Als 12de kwam ik uit het water.
Op de fiets had ik ook een goed gevoel. Tegenwoordig weet ik perfect welk tempo ik kan rijden om niet te ver in het rood te gaan. Na twee ronden begon het echter stevig te regenen en werd het heel gevaarlijk op het parcours. Ik had wel veel schrik in de bochten. Bart Borghs en Sven Verlinden kwamen me voorbij. Na een slipper van Sven, was Bart gaan vliegen en we konden er spijtig genoeg niet terug bij geraken. In de laatste ronde vloog Seppe Odeyn ook nog voorbij. Maar ik ben wel tevreden over mijn fietsproef, vooral op de twee klimmetjes voelde ik me zeer goed.
Ook het lopen ging goed. De trappen die in de loopronde zaten, deden wel verschrikkelijk veel zeer, maar ik kon een constant tempo lopen. Ik beëindigde de halve marathon in 1:23:28. Het deed deugd om ook eens goed te lopen in een halve triatlon. Vorig jaar viel ik altijd veel terug. Ik eindigde 14de.
Over het algemeen ben ik dus zeer tevreden over mijn wedstrijd. Heel de wedstrijd had ik goed ingedeeld en het deed goed om een halve triatlon tamelijk vlot af te werken. Toch ben ik er van overtuigd dat ik dit seizoen nog veel kan verbeteren. Zeker op de fiets is er nog progressie mogelijk. Dus ‘the best has yet to come’. Nu een weekje rustig trainen en een week conferentie waar ik niet kan trainen en dan er weer vol tegenaan voor Brasschaat op 26/06.