Verslag Leuven – Niels Horsten

Leuven – 21 mei

Leuven, de eerste A-wedstrijd van het jaar. Ook dit jaar kende ik weer een optimale voorbereiding waarbij ik nagenoeg alle geplande trainingen kon afwerken. Na de triatlon van Geel heb ik een weekje getaperd en ik was dus perfect voorbereid.
Het zwemmen ging zeer goed. In de eerste ronde moest ik een groepje laten zwemmen, maar ik haalde in de tweede ronde stelselmatig weer wat atleten in. De techniektrainingen van Bert Van Bogaert en Nick Baelus hebben heel wat positief effect, enorm bedankt hiervoor. Als 16de kwam ik uit het water op 1min40 van de eersten.
Eens op de fiets probeerde ik onmiddellijk het geplande vermogen te trappen. Al gauw kwam Simon voorbij geknald en ik probeerde aan te pikken. Toen de leider van de trio’s voorbijkwam, kon Simon volgen, maar ik besloot om ze te laten rijden. Simon rijdt enorm sterk. Toen kwam Hans Verbist mij voorbij en kwamen we Tim Baelus tegen.
Met drie probeerden we zo hard mogelijk te rijden om dichter te komen en het verschil met de achtervolging uit te diepen. Rond de
10de plaats parkeerden we onze fietsen in de wisselzone. Nog perfect op schema voor een top 10 notering.
Bij het lopen ging Tim er als een pijl vandoor en verdween hij zeer snel uit het zicht. Ik had het gevoel dat ik iets te traag liep voor mijn kunnen, maar kon niet sneller. Achteraf gezien liep ik de eerste ronde nog een zeer degelijk tempo, maar het tempo zakte in de tweede en zeker de derde ronde. Als 15de kwam ik over de meet. Eerst was ik een beetje teleurgesteld doordat ik toch wat plaatsen verloren had tijdens het lopen, maar na het bekijken van de uitslag kan ik het allemaal wel relativeren en kan ik besluiten dat het resultaat zeker nog zo slecht niet is. Ook vraag ik me af of dat ik de moed niet te veel heb laten zakken na de eerste loopronde, hoewel ik eigenlijk nog wel goed liep. Mentale weerbaarheid is minstens even belangrijk als fysieke weerbaarheid.