Verslag Leuven – Mario Jansens

Mario - LeuvenLeuven – 22 mei

Zondag 22 mei vol goede moed afgezakt naar Leuven voor de halve afstand.
Bij het aanmelden stelde ik al vast dat we de weergoden zeker niet mee hadden en dat het watertemperatuur alles behalve warm was 16,5°, maar één ding was zeker dat het voor elke deelnemer hetzelfde was ;-). Eens aangekomen bij de zwemstart stelde ik me veilig achteraan in de groep op om zo te kunnen vertrekken. Knal en we waren weg, in het begin was het echt wringen en doen maar eens weg had ik naar mijn gevoel een goed tempo vast dat ik aankon voor deze afstand. Echter bij de tweede zwemronde liep het een beetje fout, mijn bril begon aan te dampen en ik begon af te dwalen. Uiteindelijk kwam ik op 39 min uit het water. Dan de fiets op en trappen maar. Bij de fietsproef had ik toch de nodige voorzichtigheid ingelast, aangezien het regende en het in sommige bochten gevaarlijk glad was eindigde ik deze op een tijd van 2u19min. Eens van de fiets gestapt kon ik aan het lopen beginnen met direct een stop en go aan men been (helm te vroeg los geklikt). Hier had ik een redelijk gevoel bij en zonder problemen uitgelopen in een tijd van 1u39min. Zo werd ik uiteindelijk 98e in een eindtijd van 4u40min.
Nu op naar Meer ¼ en daarna Brasschaat ½ om zo de lijn door te trekken naar Maastricht.