Verslag Leuven – Mario Jansens

Leuven – 21 mei

Zondag morgen was ik afgezakt naar het zonovergoten Leuven om te starten aan de halve afstand. Bij de zwemstart stonden we klaar om het water met zo’n 250 startende triatleten te betreden. De temperatuur van het water was ideaal en bedroeg 18° dit was toch een 3° verschil met de week voordien in Geel. Ik had me zoals altijd, redelijk achteraan en opzij van het pak genesteld, eens in het water was het effe wringen en zoeken voor een plaats om mijn eigen tempo te zoeken. Eens ik goed men tempo gevonden had voelde ik me redelijk in het water en kon zelfs naar een groep zwemmen en erover gaan, dat was voor mij zalig wetende dat ik hier met mijn eerste deelname 2 jaar geleden bij de laatste 4 uit het water kwam. Zo ben ik nu op 35 min uit het gekomen om de wissel te doen naar mijn TT, die wissel verliep heel stroef want ik had echt last om mijn droge sokken aan te krijgen en heb hier toch wel wat tijd verloren. 
Eens op mijn fiets verliep alles zoals ik het verwacht had, ik had me voorgenomen om zeker niet voluit te gaan tijdens het fietsen en heb hier zelfs van de scheidsrechters een compliment van ontvangen tijdens de wedstrijd kwamen ze zeggen dat ik een voorbeeld was ;-)), zo had ik soms wel de indruk dat er groepjes waren en heb toch geregeld het fluitje van de scheidsrechters achter mij gehoord , zo had ik wel de indruk dat er tijdens het fietsen altijd een motard in mijn buurt aanwezig was. Dit fietsgedeelte legde ik af in 2u16min (trager dan Simon dju) maar was toch met een gemiddelde van een kleine 37km/u niet slecht wetende dat dit echt niet voluit was.
Nu terug op naar de wissel om zo de overgang naar het lopen te maken en hopende dat dit nu toch eens zal meevallen en ik voelde me toch fris starten aan dit loopgedeelte en had redelijk snel mijn tempo te pakken dat ik de 21 km kon aanhouden, zo kwam ik Mr T, Tim, Niels, Simon en nog vele andere tegen die ik onderweg toch nog kon aanmoedigen en zo de 21km al genietend en zwetend in mijn tempo heb uitgelopen. Over deze 21km had ik 1u39min nodig en kwam zo in een eindtijd van 4u35min binnen in de algemene uitslag ben ik 91e geworden en bij de masters 19e zelf ben ik hier toch tevreden mee, en nu op naar de volgende.
Waar is nog een?  Maar zeker de halve van Brasschaat en in september de volledige in Almere.