Verslag La Roche – Niels Horsten

niels-la-rocheVerslag triatlon La Roche Niels

De triatlon van La Roche is in afstand net geen halve triatlon, maar is zeker zo zwaar door het uitdagend parcours met onder andere drie keer de Col de Haussire vanuit het centrum van La Roche. Tijdens de verkenning voelde ik me al goed op dit parcours en ik zag het dus volledig zitten.
Voor de verandering was het een rolling start en zaten er dus elke keer enkele seconden tussen de atleten bij het betreden van het water. Ik kon als vijfde vertrekken. Ik was wel aangewezen op mijn eigen tempo. Ik besloot niet te hard te zwemmen, omdat je na het zwemmen direct de Col de Haussire moest oprijden. In de tweede zwemronde had ik wel veel last van gedubbelde atleten. Met de 9de zwemtijd kroop ik aan wal.
Eenmaal op de fiets moesten we direct steil omhoog. In het begin voelde het nog niet zo goed, maar de tweede en derde ronden kon ik een goed tempo rijden. Op dit selectief parcours was ik wel volledig op mezelf aangewezen. Enkele hardrijders passeerden me, maar ik besloot wijselijk om ze te laten rijden om mezelf niet op te blazen. Als 10de parkeerde ik mijn fiets in de wisselzone.
Het lopen ging aanvankelijk goed totdat ik de eerste keer de trappen opliep. Hier stond ik even stil met krampen in mijn hamstrings. Er zaten nog meer trappen in elke loopronde. Jammer dat ik het lopen niet verkend had. De trappen moest ik telkens zeer voorzichtig doen om krampen te vermijden. Hierdoor verloor ik nog een plaats en ik eindigde als 11de. Ik had gehoopt op een top 10, maar ik kan hier wel mee leven. Trappen doen na een zware fietsproef is echt dodelijk.
Nu nog één keer het beste van mezelf geven op de halve van Damme.