Verslag La Roche – Lars Baeyens

lars-la-rocheLa Roche – 11 september

Daar stond ik dan, bovenop de col de haussire. Mijn ketting om de nek en mijn derailleur in de hand. Schreiend als een klein kind wandelde ik de berg af.. Het absolute dieptepunt in mijn sportleven tot nu toe. Normaal zeur ik niet (meer) bij elke ontgoocheling maar dit verhaal wil ik absoluut vertellen omdat het gewoon zo absurd is.
De dag was uitstekend begonnen op de triatlon van La Roche. Derde uit het water na absolute toppers Heemeryck en Goetstouwers, mannen die ook internationaal al mooie dingen hebben laten zien. Daarachter ontspon zich tijdens de 82km fietsen (met 3x de ‘col de haussire’ ,officieel de zwaarste helling van het land) een mooi gevecht om de derde plaats, een gevecht waar ik tot mijn eigen verbazing bij betrokken bleef.
Ik reed samen met David De Groof (als Wereldkampioen halve ironman in zijn AG ook allesbehalve een pannekoek). Ik voelde me uitstekend en had misschien wel mijn beste dag ooit op een fiets. Na 54 km werden we wel bijgehaald door een groepje onder leiding van ex profwielrenner Benny de Schrooder maar ik voelde me nog sterk en keek alvast uit naar de 16km lopen.
Helaas.. voor wie er nog aan mocht twijfelen 2016 is een rampjaar aan het worden voor mij. Sommigen gaan nu zeggen dat ik kan zeuren of dat mijn triatloncarrière op niets uitdraait, wel ik hoop in 2017 terug te vechten zoals ik al zo vaak heb gedaan. En in La Roche kom ik nog terug voor die top 5 notering.
In tussentijd concentreer ik me best op zaken die veel belangrijker zijn dan een triatlon of andere sportwedstrijd: binnenkort begin ik terug te studeren , hopelijk vergaat het me daar beter.