Verslag IM Maastricht – Mario Jansens

Mario - Maastricht (1)Maastricht – 31 juli

Vrijdagmiddag gepakt en gezakt klaar om af te zakken naar triatlonstad Maastricht. Eens aangekomen ginds in Zutendaal een vakantiepark zo’n 13 km van Maastricht, rustig alles uitpakken eten en toch genieten van een weekendje weg met familie. Zaterdag morgen beginnen met een sportontbijt redelijk veel maar zeer zeker lekker, dan nog even loszwemmen in het plaatselijk zwembad om daarna naar de check in te vertrekken. Eens aangekomen waren we toch wel een beetje onder de indruk van het gebeuren m.a.w. zo veel en zo groot had ik echt niet verwacht, ik was hier vorig jaar komen kijken en supporteren voor Tim die toen een prachtige 4e plaats behaalde, maar deze grootsheid was me toen niet opgevallen. Op naar de check in, daar moest de man aan de tafel toch even lachen, ik had hier een ander persoon verwacht zei hij, maar wist meteen al wat hij bedoelde ik stond namelijk op de deelnemerslijst met nationaliteit uit Burkina-Faso, dit was me al opgevallen toen ik thuis de deelnemerslijst eens overlopen had. Daarna toch even de tijd genomen om eens langs de standjes te wandelen.
Mario - Maastricht (2)Wend
y en de kinders hadden nu een gaatje gevonden om toch even te gaan shoppen terwijl ik alles ging klaar zetten in wisselzone die toch wel gigantisch was. Eens alles klaar gezet toch een paar gekende gezichten gezien wat altijd leuk is. Iedereen wist voor wat hij daar was, uitslag is niet belangrijk meedoen, uitdoen en genieten dat was vooral de boodschap. Dan werd het toch tijd om terug te keren richting Zutendaal voor goed wat pasta te eten, alles klaar te zetten voor zondag en op tijd te gaan slapen.
Zondag morgen was de bedoeling om tegen half 5 op te staan maar daar was het eerste stressmoment mijn wekker was niet afgegaan en werd pas tegen half 6 wakker, dus vlug goed en veel eten was de boodschap want we hadden maar een kwartier om dat allemaal te doen (echt niet normaal). Reden hierachter was dat je maar tot half 7 de tijd had om nog in de wisselzone te komen en dit moest echt nog gebeuren want ik had mijn drinkbussen nog niet in mijn fiets zitten, 10 voor half 7 aangekomen in de wisselzone dus geen stress meer nu kon alles rustig verlopen.
BMario - Maastricht (3)ij het zwemmen was het een roll-in start dat wil zeggen dat je op je zelf ingeschatte zwemtijd moet gaan staan en uw tijd begint te tellen dat je in het water gaat, ik had mezelf 1u 20min ingeschat wetende dat ik 1u10min op 3.8km aankan, maar had deze afstand nog nooit gezwommen in wedstrijd en wist niet wat ik er van moest verwachten. Eens vertrokken had iedereen genoeg plaats om te zwemmen zo kwam ik op 1u08min uit het water waar ik zelf toch best tevreden mee mag zijn en zo wil ik toch een dankwoord richting clubbestuur en zeker zwemtrainer Philip die me deze winter echt hebben geholpen om mijn zwemtechniek die ik absoluut niet had toch aan te leren hiervoor nen dikke merci.
Mario - Maastricht (4)Dan lopen naar de fiets om aan een lastige 180km te beginnen met in het achterhoofd niet te diep gaan en veel eten en drinken. Op deze 180km had ik een tijd van 5u30min neergezet.

Mario - Maastricht (5)


Dan begint de iron man pas nog 42 km lopen en ik voelde mijn eerste kramp al in de wisselzone dus
dit was afzien en verdere krampen zien te vermijden, dit had ik redelijk onder controle door mijn tempo aan te passen wat ik deze 42 km kon aanhouden hier was ik gestrand op 4u02min en dit bracht mij op een totaaltijd van
10u50min waar ik mezelf een 11u had ingeschat. Hetgeen wat me opviel is dat alle deelnemers uit onze eigen regio toch een knappe prestatie hebben neer gezet.
Zo werd ik 353e van de 2.000 starters overall en 38e van 240 in mijn leeftijd categorie en kan zo terugblikken op een geslaagd IM avontuur dat zeker voor herhaling vatbaar is.Mario - Maastricht (5)