Verslag Hollewegjogging – Bert Van Bogaert

Lichtaart – 19 augustus

Vrijdagavond gingen we de beentjes even losgooien op een jogging in Lichtaart. De opbrengst van deze jogging ging integraal naar de gehandicapten en ziekenzorg werking van de gemeente Lichtaart. Ikzelf ging voor de korte afstand om wat snelheid op te pikken. Lars Baeyens had zich aangemeld op de 15 km. Ook Erik De Kort en Piet Peeters waren van de partij op de langere afstand.
Omstreeks 19.00u werd het startschot gegeven. Meteen ging Vincent Bierinckx naar de kop van gans het pak, hij zou uiteindelijk de 15km winnen in een tijd van 50m39. Lars werd knap derde in een tijd van 56m26. Erik (alias Raf de Fazant) en Piet (alias Jos Vos) liepen hun 15km in een sterke tijd van 1u10m27 en 1u10m29 respectievelijk.
Op de 5km was de tegenstand niet zo sterk, dus kon ik relatief vlot naar winst lopen. Het doel was onder de 17m30 te lopen. Op een naar het schijnt zwaar parcours kon ik het tempo hoog genoeg houden en klokte ik mijn Garmin af op 17m24.
Lars zou na de wedstrijd nog helemaal naar huis lopen. En liep zo nog een 15km extra op de teller in de aanloop naar zijn marathon van Amsterdam op 16 oktober.