Verslag Hamme – Jesse Lormans

Jesse - HammeHamme – 12 Juni

Afgelopen weekend stond (blijkbaar) de oudste triatlon van het land op het programma: De Watermolentriatlon in Hamme. Na het debacle op mijn eerste kwart vorig jaar in Kapelle od Bos, had ik veel zin om deze afstand een nieuwe kans te geven.
De zwemstart verliep redelijk goed en ik positioneerde me ergens rond de 4e-5e plaats, ik zag dat er twee mannen wegzwommen, maar het was nog lang genoeg dus geen paniek. Op het einde van het zwemnummer heb ik het gaatje nog dicht gezwommen waardoor ik als 3e mee in de kopgroep uit het water kwam.
Zo waren we met z’n vieren op pad om de 40km af te haspelen… dacht ik. Direct na de wissel bleek de helft van onze groep hun ‘ploegenspel’ te willen spelen en gaven direct aan niet te willen meerijden aangezien er twee ploeggenoten achter onze groep aankwamen. Gefrustreerd als ik was begon ik dan maar al het kopwerk voor mijn rekening te nemen en gelukkig kreeg ik even later toch steun. Toen werd al duidelijk dat de loopfinale beslissend zou zijn.
Ik kwam als tweede de wisselzone uit en besloot een gecontroleerd, strak tempo te lopen aangezien ik geen ervaring heb met deze afstand. Reeds na 300m lopen nam ik de kop om deze vervolgens niet meer af te geven. Meer zelfs: ik wist een minuut weg te lopen van mijn eerste achtervolger om zo mijn tweede triatlon ooit te winnen én mijn eerste kwart!
Berichtgeving in Het nieuwsblad.
Berichtgeving in Gazet van Antwerpen.