Verslag Genk – Jesse Lormans

Jesse - GenkGenk – 15 mei

Na mijn tweede plaats van vorig jaar trok ik vol goede moed richting Genk om dit jaar een plaatsje hoger te eindigen. Het zwemmen verliep zeer traag maar dit vond ik niet erg aangezien goede fietser Dieter Staelens zo direct mee in de kopgroep zou zitten. Na het zwemmen moest we 6(!) rondjes van 3,3km afleggen. De eerste ronde heb ik volledig zelf op kop gereden om het tempo direct hoog te leggen. Bij het ingaan van de tweede ronde brak het op het stuk vals plat achter Dieter en weg waren we met z’n tweeën. De overige rondes reden we stevig door en we slaagden erin om met meer dan 1’ voorsprong T2 te bereiken. Toch wist ik dat het moeilijk zou worden om sterke loper Wouter Simons af te houden. Ik kon deftig standhouden maar tijdens de laatste van drie looprondes kwam Wouter dan toch aansluiten. Ik probeerde nog aan te klampen maar ik voelde meteen dat het beste eraf was door de lange aanval op de fiets, en toen Wouter een gaatje nam brak het dan ook direct bij mezelf.
Ontgoocheling overheerste na de wedstrijd want ik had eindelijk terug het goede gevoel te pakken, wat dit jaar nog niet eerder het geval was. Al bij al mag ik toch tevreden zijn op de manier waarop ik de wedstrijd heb aangevat, en mee de wedstrijd opengebroken en hard gemaakt heb. Die eerste plaats zal nog wel volgen…