Verslag Geel – Mario Jansens

Geel – 14 mei

Zondag 14/5 had ik me ingeschreven voor de 1/4e triatlon in Geel en had geen idee hoe het met mijn zwemmen gesteld was, want heb deze winter altijd alleen gezwommen vandaar, voor de rest voelde ik me goed en had er zo als altijd wel zin in. Bij de start had iedereen het over het water dat blijkbaar wel aan de frisse kant was, net of net geen 15° ik had alvast wat koud water in mijn wetsuit gegoten. Eens in het water viel het allemaal nog redelijk mee het water voelde wel fris aan maar eens de start er was had ik hier geen last van. Tijdens het zwemmen had ik me aan de kant gelegd en op mijn eigen tempo de 1000m gezwommen, hier had ik soms het gevoel dat ik alleen in het water lag tot aan het keerpunt daar werd het wel wat drukker maar had er totaal geen last van, bij het zwemmen had ik een tijd van 19:27 min wat voor mijn doen niet slecht is.
Dan op naar de wissel en de fiets op, hier stond wel wat wind en kon men snelheid er wel in houden en haalde zo toch weer de ene na de andere in. In de zone waar het wind af was kon ik toch redelijk de 50 aanhouden in voor de rest zat ik altijd rond de 40 te rijden dus wist ik al dat dit een goede tijd ging worden net geen 57min en een gemiddelde van 40km/u. Dan op naar de laatste 10km lopen, had me voorgenomen om me in de laatste fietsronde een beetje in te houden om zo toch frisser aan het lopen te kunnen beginnen om dat dit voor mij persoonlijk toch altijd lastig is.
Uiteindelijk had ik een goed gevoel tijdens het lopen ik werd wel door een paar voorbijgestoken maar heb er zelf ook wel ingehaald. Enkel bij het ingaan van de laatste 2km kreeg ik effe een steek en dit was gewoon van niet genoeg te drinken tijdens het fietsen, een kleine halve bus had ik maar bij en deze was dan nog van tijdens de opwarming gewoon vergeten een volle te steken. Op deze 10 km lopen had ik 46:30min gedaan en haalde zo een eindtijd van 2u04min40sec wat toch een kleine 5min beter is dan vorig jaar. Uiteindelijk werd ik 76e algemeen en 16e master.
Volgende wedstrijd 21/5 Leuven dit is een halve afstand.