Verslag Etten-Leur – Mario Jansens

Etten-Leur – 12 februari

Etten-Leur is een crossduathlon met volgende afstanden 6km lopen door bos en veld dan 20 km mtb ook door bos en veld met afsluiter nog eens 3 km lopen door bospaden. Zaterdag 11/2 had er heel de dag sneeuw gevallen met gevolg dat we een vettige omloop voor de wielen kregen, vindt dit wel leuk. Vlak voor de start nog vlug beslist om een truitje uit te doen met gevolg dat ik helemaal achteraan stond en zo gewoonte getrouw men start miste ;-)). Hier is de startzone op een veld en gaat zo over op een veldweg waar men maar met 2 naast elkaar kan lopen dus wringen en met de ellebogen werken als men in het pak zit. Deze loopproef van 6km op een vettige ondergrond door velden en bos had ik in 25 min afgelegd en zal ergens midden in het deelnemers veld gezeten hebben.
Dan 20km met de mtb op een vettige omloop hier had ik regelmatig de indruk dat ik met men power niet weg kon want ik had met momenten het gevoel dat ik veel sneller kon maar het gewoon niet mogelijk was door de ondergrond en andere atleten die ik inhaalde, maar ik vindt dit wel een mooie omloop echt leuk. Deze 20km maalde ik af in 52 min en nu op naar de laatste run van 3 km. Dit zijn 2 toertjes van 1.5km enkel op bospaadjes, hier heb ik 15min over gedaan en heb deze wedstrijd afgelegd in een totaaltijd van 1u32min en werd zo 37e in de algemene uitslag van de 170 startende bij de h40 werd ik uiteindelijk 5e. Ben tevreden over het verloop van de wedstrijd enkel heb ik me laten wegzetten in de start, door nog laat te beslissen om truitje uit te doen en in men zak te gaan steken, het was dat of koud hebben + we doen het voor ons plezier. ;-)).
Op naar de volgende 19/2 Hofstade.