Verslag Dwars door Turnhout – Lars Baeyens

Lars - TurnhoutTurnhout – 27 augustus

Normaal had ik vandaag aan de start van het NK sprintriatlon te Veenendaal gestaan. Maar door interne omstandigheden, waar ik liever niet over uitweid, heb ik de samenwerking met mijn (ex) Nederlands team beëindigt. Mentaal woog dit zwaar op me de laatste weken. Er is echter ook een positieve noot: ik zal opnieuw veel meer in België te zien zijn met mijn Trille outfit!
Geen NK dus op 27 augustus. Wel een last minute inschrijving voor de stratenloop ‘dwars door Turnhout’. Aangezien ik de dag nadien ook in Viersel start, koos ik voor de korte afstand van 5.4 km. Het parcours liet zich doorheen het centrum van Turnhout en langs het kanaal slingeren.
Ik verwachtte niet om voor de overwinning te gaan maar na 1km liep ik toch maar mooi op kop van de race samen met Kevin Sels en Jelle Oostvogels. Dit overigens niet slag of stoot want enkele deelnemers van dezelfde groep (of liever idioten, sommigen zelfs met jeansbroek aan) startten Usain Bolt gewijs de race om toch maar even in de belangstelling te lopen, om dan na nog geen kilometer lopen volledig geparkeerd te staan.
Na 1.5 kilometer plaatste Kevin Sels dan een versnelling waarbij Oostvogels moest lossen, ik kon nog net aanpikken maar had ook last. De goede benen waren er ook niet dus was ik blij toen het tempo wat terugviel. Sels bleef echter lopen met tussentijdse versnellingen, omdat ik ondertussen absoluut wou winnen bleef ik deze beantwoorden waarbij ik dieper in het krachtenarsenaal moest graven dan gehoopt.
Toen ik terugkwam na zijn derde tussensprintje dacht ik dat hij er nu wel genoeg van zou hebben maar niets was minder waar, onmiddellijk volgde een vierde versnelling die me fataal werd. Nu was het over, de benen waren moe. Ik vreesde zelfs nog even voor plek twee maar dat kwam uiteindelijk nog goed. Kevin Sels won, ik werd tweede en Jelle Oostvogels derde.
Nu goed recupereren en dan morgen hopen op betere benen in Viersel!