Verslag Damme – Mario Jansens

mario-dammeDamme – 17 september

17/9 om half 7 in de morgen afgesproken met jakke om samen deel te nemen aan de halve van Damme, met intentie van uitdoen, afzien maar toch genieten van onze laatste triatlonwedstrijd van dit jaar. Ginds aangekomen eerst aanmelden met daarna het algemeen bekende ritueel van alle atleten het dixie bezoekje ;-)). Met dat allemaal achter de rug, inchecken in de wisselzone om zo af te zakken naar de zwemstart die zich 2km verder bevond. Het is de gewoonte dat men hier in verschillende waves start wat het zwemmen voor vele aangenamer maakt, zo start men hier om de 5 min en aangezien wij hier niet in de prijzen vallen en gewoon een wedstrijd doen voor en op ons eigen niveau vonden wij het niet nodig om in de eerste wave te starten. I
k had me in de 4e wave ingeschreven en kon zo een 20min na de eerste vertrekken, eens vertrokken had ik me aan de kant van de vaart genesteld om zo mijn 2km af te malen in het water en ik had hier wel een redelijk gevoel bij toen ik uit het water kwam en had zelfs de indruk dat ik bij de kopgroep van mijn wave uit het water kwam. Dan de fiets op en knallen maar, er stond toch wel wat wind en vooral zijwind je had hier nooit het gevoel dat je wind eens mee had, maar dat is wel meer als je in open vlaktes rijdt, hier haalde ik een gemiddelde van 37.5km/u op mijn teller op de 90km. Nu op naar het lopen wat bij mij toch altijd het zwaarste is in een triatlon en heb hier ongeveer
1u55 over gedaan wat zeker beter kan maar ja niets aan te doen. En dan zijn er 2 dikke proficiatten  ten 1e voor Niels met zijn prachtige 4e plaats algemeen  en ten 2e voor de jakke die deze wedstrijd zonder problemen heeft uitgedaan.
Uiteindelijk ben ik hier op 4u57min gestrand en haalde zo een 77e plaats van de 325 starters.
Nu op naar onze eigen wedstrijd op 25/9 in de Lilse bergen ;-)).