Verslag Corrida – Bert Van Bogaert

Corrida Leuven –
31 december

De laatste dag van het jaar stond er nog een wedstrijdje gepland. De corrida van Leuven, zo’n 12 km omhoog en omlaag in het centrum met nog 2190 andere deelnemers. Charlotte en ik hadden op voorhand afgesproken om er een kwartier voor de start te zijn… Jammer genoeg werd het een kwartier voor start aan het appartement vertrekken waardoor we nog welgeteld minder dan 1 minuut hadden om ons in de mensenzee een plaatsje te bemachtigen.
Na het startschot duurde het dus een tijd vooraleer we konden beginnen lopen, na 1 km waren we nog steeds aan het slalommen tussen de massa en pas na 2 km begonnen de gaten groter te worden en kon er hier en daar eens doorgelopen worden. We kwamen pas echt op dreef na kilometer 3, waar er ook een stukje bergaf was en we even volle gas gingen. De hele wedstrijd door mocht ik andere atleten inhalen. De laatste kilometer had ik me voorgenomen om nog eens alles te geven, even vergeten dat er nog een stuk valsplat zat aan te komen. Resultaat was dat de laatste 400m de helft zo lang duurde dan de voorlaatste 400m. Uiteindelijk kon ik de 12.2km afleggen in 45m10s, goed voor een gemiddelde van 3:42/km.
Met deze eindtijd werd ik 52ste van alle deelnemers en heb ik onderweg nog een CR’ke op Strava gepakt.