Verslag Bredene – Mario Jansens

Bredene – 4 februari

Zondag 04.02 afgezakt naar Bredene om deel te nemen aan een strandrace. Deze strandrace wordt gereden in duo en was een wedstrijd waar ik en men maatje Robbe Snels al lang naar uitkeken, gewoon alle remmen los en genieten van de wedstrijd. Robbe is een 2e jaars junior, met in mijn ogen wel wat talent en inhoud, daarmee ideaal om zijn voorjaar te starten, geen stress enkel puur genieten en af en toe afzien ;-)). Nadat we ons aangemeld en onze nummers op de fiets bevestigd hadden zijn we op verkenning gegaan om zo kennis te maken met het strand, los zand, loopstroken, golfbrekers, wandelpaden, beklimming en wind, tijdens deze opwarming rijd ik toch niet plat zeker, maar geen paniek we hadden nog een uur dus tijd genoeg. Nadat men band vervangen was werd het ook tijd om ons klaar te maken voor de wedstrijd en zo richting start te gaan. We stonden vrij rustig aan de start en eens deze groep van +/-450 deelnemers klaar stond ging het startschot en weg waren we. Ik bleef zo altijd op een 50 meter van Robbe hangen en kon zo goed alles in de gaten houden we zaten niet zo slecht in het pak naar mijn mening bij de eerste 100 zeker. Bij het afgaan van het strand ben ik Robbe uit het oog verloren en ben ik men eigen weg gegaan, eens boven na wat wringen en lopen ben ik naar het afgesproken punt gereden waar we op elkaar gingen wachten om zo de wedstrijd in duo te kunnen aanvatten.
Hier heb ik effe moeten wachten op Robbe om dan terug vol aan de bak te kunnen. Hier begon onze wedstrijd, wij 2 tegen de rest, gaan en zeker niet achterom kijken, zo haalde we de ene na de andere in en af en toe probeerde enkelingen aan te klampen. Onze rondetijden bleven mooi egaal, hier zat zeker geen verval op, de laatste ronde hebben we nog een beetje versneld, en zo werden we toch 55e algemeen en 4e mix junior.
Na de wedstrijd was ik tevreden dat ik dit samen met Robbe heb kunnen doen. Dit was zijn eerste strandrace en had dus geen ervaring in het zand toch heeft hij het super gedaan en zijn we content met de uitslag. ;-).
Nog eens nen merci aan de Jakke om zijn kleren af te staan want elk duo moest in dezelfde tenue fietsen.