Verslag Brasschaat – Niels Horsten

Niels - BrasschaatBrasschaat – 26 juni

Brasschaat, de tweede halve triatlon van het jaar. De laatste weken had ik heel wat kilometers gemaald, zeker op de fiets. Ik hoopte eens op droog weer, maar hier was opnieuw geen sprake van. Integendeel, vlak voor de start begon het stevig te onweren en de start werd uitgesteld door de bliksem. Mijn goesting was een beetje over. Na een tijd konden we toch starten.
Het zwemmen was redelijk, maar ook niet echt super. Het was naar mijn gevoel iets minder goed dan in Leuven. Ik heb moeite om in een groepje te blijven zwemmen. Ook zwommen ik en nog iemand anders wat verkeerd en moest de kajak ons terug in goede banen leiden.
Op de fiets had ik wel een goed gevoel. Door twee stevige fietsweken was mijn fietsniveau duidelijk gestegen. De eerste helft van de grote tour reed ik alleen en daarna een stuk met een drietal anderen, maar er werd reglementair op 10 m gereden. Na 50 km kwam er wel een heel peloton voorbij. Hier reed duidelijk niet iedereen op 10 m. Ik sloot achteraan aan en probeerde wel zeker 10 m afstand te houden. Opschuiven had geen zin, want als je effectief op 10 m reed, kwamen ze je voorbij. Spijtig genoeg was het parcours niet selectief genoeg om pelotonvorming te vermijden.
Met een grote groep reden we de wisselzone binnen. Als we vorig jaar binnenkwamen met zo een grote groep zou mijn einduitslag sowieso niet goed zijn door mijn mindere lopen. Dit is nu niet meer het geval en ik kon een goed tempo lopen. Ik had wel last van opkomende krampen in mijn rechterbeen en moest zien dat ik bij elke pas geen verkeerde beweging maakte. Ondanks de opkomende krampen liep ik nog goed en eindigde ik 11de. Hier ben ik zeer tevreden mee en ik denk dat ik een goede progressie maak op de lange afstand.
Nu dit weekend Geraardsbergen. Hopelijk ben ik op een week hersteld. Ik heb nog steeds last van mijn rechterbeen en ook een lichte kopvalling doordat ik niet onmiddellijk iets warm heb kunnen aandoen na de aankomst.