Verslag Brasschaat – Mario Jansens

Mario - BrasschaatBrasschaat – 26 juni

Op 26/06 ben ik afgezakt naar Brasschaat om deel te nemen aan de 1/2e afstand. Om 10u ginds aangekomen om tegen kwart na 12 te kunnen vertrekken dus wederom tijd genoeg. Het zag er naar uit dat de organisatie dik in orde was en niets was minder waar een dikke pluim naar mijn zeggen. Eerst aanmelden en alles klaar maken voor de start, eens alles klaar gezet in wisselzone 2 konden we afzakken naar wisselzone 1 die een 4 km verder lag bij de zwemput. Daar rustig alles klaar gezet en op naar de startzone die nog een 400m verder lag. Komen we daar aan en plots breekt een onweer uit met gevolg dat de start een uur later plaats vond en we daar mooi stonden te koekeloeren in onze wetsuit. Op den duur mocht de eerste wave starten wat toch voor velen een opluchting was, zelf ik was tevreden dat we toch mochten starten. Naar gewoonte stelde ik me weer achteraan op, omdat ik geen goede zwemmer ben en me daar toch een beetje veiliger voel, maar hier moet ik mijn strategie toch bijsturen, ik lag de eerste honderden meters altijd ingesloten het leek wel op de wastrommel van de lollepotters. Uiteindelijk toch het ritme gevonden om de 1900m af te ronden in 34:45 om zo over te schakelen naar het fietsen. Bij het fietsen was het eerst een ronde van 50km en dan nog 2 rondes van 20km bij deze eerste ronde hadden we de wind in het eerste stuk zeker niet tegen maar ook niet volledig mee dus schuin in de rug wat wil zeggen dat het tweede gedeelte de wind wel wat tegen zat maar dat kan ik wel hebben, In de bochten was het wel altijd uitkijken om niet weg te schuiven en heb deze dan altijd rustig genomen om zo toch valpartijen te voorkomen. Bij het fietsen had ik een goed gevoel ben door niemand voorbij gestoken, hier heb ik alleen maar plaatsen gewonnen en had een tijd van 2:27:40 op het fietsgedeelte. Dan overschakelen naar het lopen wat plaatst vond in het park van Brasschaat dit was echt een zeer mooie loopronde. Hier ben ik wel wat plaatsen terug gezakt maar in mijn laatste ronde van 4 heb ik toch nog posities kunnen opschuiven bij het lopen had ik een tijd van 1:39:33 wederom net als Leuven en Terheijden.
Mijn eindtijd was uiteindelijk 4u46min om zo 94e overall van de +/- 430 te eindigen en 29e h40 van de +/- 150 deelnemers.
Nu op naar ironman Maastricht ;-)).