Verslag Brasschaat – Mario Jansens

Brasschaat – 24 juni

Brasschaat ook als trainingswedstrijd aangevat en als hoofddoel nergens vol te gaan en met een relatief goed gevoel over de meet komen. Men vorige wedstrijd in Terheijden had ik niet zo’n goed gevoel tijdens het lopen en daar wilde ik in Brasschaat toch verandering in brengen. Bij een algemene zwemstart heb ik nooit een goed gevoel omdat dat men minste onderdeel is en eens het startschot was gegeven zat ik direct in de drukte en geraakte er de eerste 200m niet uit tot ik een gaatje zag en zo aan de buitenkant kon zwemmen en rustig men ding kon doen, hier had ik de indruk dat ik toch niet zo slecht bezig was, want ik haalde toch geregeld een andere zwemmer in en kwam zo na 1900m op 33min 16 terug aan wal als 101e.
Nu de fiets op en een tempo ontwikkelen dat je 85km kan volhouden, hier zat ik redelijk snel in men ritme, maar had toch de indruk dat er andere atleten hier ook gebruik van maakte en op een toch korte afstand van mijn achterwiel bleven zeker geen 15m, ik had al geprobeerd mijn benen stil te houden maar dat hielp niet enkel de laatste 200m van het fietsgedeelte waar de supporters staan komen ze er over om dat te kunnen zeggen dat ze 85km alleen gefietst hebben (heb hier een hekel aan). Uiteindelijk heb ik me niet laten opjagen en ben de wisselzone binnengereden op 2u14min en had zo een 17e fietstijd met een gemiddelde net boven de 38km/u. Nu het lopen ik had me voorgenomen om hier rustig van start te gaan met een tempo dat ik de ganse 21km aankon zo heb ik in de laatste km nog kunnen versnellen om met een looptijd van 1u34min binnen te komen (53e looptijd). Over het algemeen zeker tevreden van mijn wedstrijd en was na aankomst niet kapot zoals ze zeggen. Zo werd ik hier 36e algemeen van de 200 startende deelnemers en 11e master van de 100 startende masters in een eindtijd van 4u25min.
Nu op naar Aarschot de Powertriathlon op 16/07 en daarna de IM van Maastricht op 5/08