Verslag Brasschaat – Mario Jansens

Brasschaat – 25 juni

Zondag morgen 25/6 vol goede moed vertrokken richting Brasschaat om deel te nemen aan de Halve van Brasschaat. Goed op tijd ter plaatse aangekomen om zo toch alles eens rustig te kunnen bekijken en klaar te maken en nog wat te eten voor het vertrek richting start. Deze wedstrijd heeft 2 wisselzones één in het park en de andere bij de start een 4 tal km verderop aan de E19 put. Eerst schoenen en nodige suikers klaar leggen aan de 2e wisselzone in het park van Brasschaat om dan met pak en zak naar wisselzone 1 te fietsen waar de start was. Eens daar alles klaar stond was er nog tijd over om alle clubleden die de strijd aangingen het beste toe te wensen ;-).
Wij als oudere rakkers moesten een kwartier na het jong geweld aan de bak en lagen toch met zo’n 170 atleten klaar aan de start. Eens het startschot was gegeven kon ik redelijk mee maar had de eerste 200m toch problemen om in het juiste ritme te komen eens ik in mijn ritme zat voelde ik me goed en kon toch weer met een groepje meezwemmen eens bij het keerpunt heb ik altijd alleen gezwommen en heb zo toch verschillende atleten terug ingehaald, dus deze zwemproef was voor mij geslaagd en was binnen op 35min.
Dan op naar de fiets om te knallen en had er echt zin in maar dit sloeg al redelijk vlug tegen en had dit zelf niet in de hand ik heb zo geregeld mijn tempo moeten laten zakken omdat er seingevers auto’s op het parcours toelieten wetende dat dit niet enkel bij mij het geval was maar heb dit zeker een keer of 8à10 voorgehad. Echt niet leuk in wedstrijd wetende dat het fietsonderdeel je sterkste punt is. In tijd gaat dat misschien niet veel uitmaken maar zo ben je wel geregeld uit je ritme en scheidsrechters waren er in de verste verte ook niet om de groepen uiteen te halen, zo reed ik de laatste 20km achter een groepje van +/-7 man en die reden echt geen 10m achter elkaar ze reden bijna op elkaar, maar ja niets aan te doen, heb deze groep dan toch ingehaald voor ik mijn loopschoenen aandeed. Zo reed ik het park binnen met een fietstijd van 2u26min.
De laatste 20km lopen in het park van Brasschaat echt prachtige looptoer en over het ganse domein wel wat volk om je aan te moedigen. Bij het lopen ging het voor mij vlot en liep deze zonder problemen met een toch constant tempo uit op 1u36min.
Zo ben ik op 4u40min binnengekomen op een 86e algemene plaats van de +/-350 vertrekkende. Binnen mijn wave (170 atleten) was ik 24e en 21e h40. Over ganse lijn had ik een goed gevoel bij deze wedstrijd aangezien de omstandigheden bij het fietsen.
En vooral wil ik nog zeggen aan alle trillers: goe bezig mannen !! ;-).