Verslag Bilzen – Simon De Kort

Simon - BilzenBilzen – 15 mei

Afgelopen zondag stond voor mij de 111 triatlon van Bilzen op het programma. Dit format bestaat uit 1 kilometer zwemmen gevolgd door 100 kilometer fietsen om af te sluiten met 10 kilometer op de loopschoenen. Dit maakt 111 kilometer in totaal.
Voor mij persoonlijk was deze wedstrijd een eerste belangrijke test met het oog op “challenge Roth”, mijn eerste volledige triatlon. De signalen op training zijn al een heel jaar gunstig maar het werd toch tijd om mijn niveau in wedstrijd te testen.
Tijdens de kilometer zwemmen wist ik me goed te handhaven in de top 20. Aangezien het er voor mij bij het zwemonderdeel vooral op aankomt om de schade te beperken was dit al een goed signaal. Mijn beste onderdeel is namelijk het fietsen. Na een trage wissel kon ik uiteindelijk op mijn Trek bolide klimmen om 100 kilometer te vlammen over dit snelle parcours. Langs het kanaal was het soms wat lastig met de wind maar ik slaagde er in om een goede groep te vinden met onder andere Jaryd De Mooii en een sterke Erik Jan Spijkerman. Met een gemiddelde van ongeveer 40 kilometer per uur wist ik me in de subtop van de wedstrijd te handhaven. Dit was een bevestiging van mijn goede gevoel op de fietstrainingen!
Maar aan alle mooie liedjes komt een eind en zo moest ook ik nog aan de bak om de afsluitende 10 kilometer te lopen alvorens de aankomst te bereiken. Het was afzien en mijn benen voelden pijnlijk aan na mijn sterke fietsproef. Toch was het verval minder groot dan verwacht en wist ik binnen te lopen op een mooie 19de plaats!
De top 20 halen in een sterk bezette wedstrijd als Bilzen is een goed signaal voor de rest van het seizoen. Een seizoen dat zoals eerder gezegd in het teken staat van één enkele wedstrijd. Daarom volgt volgende week meteen een tweede test in de halve triatlon van Leuven, bevestigen is de boodschap!