Verslag Bilzen – Bert Van Bogaert

Bert - BilzenBilzen – 15 mei

Vandaag stond de wedstrijd in Bilzen op het programma. Vrijdagavond hadden we, ik en Simon, nog een weddenschap afgesloten: “De verliezer voorziet een BBQ inclusief bak bier”. Dus de inzet was hoog, de vorm: beneden alle peil. Maar zot zijn doet geen zeer.
De 100km TT fietsen was de oorspronkelijke reden om Bilzen mee te doen, een goede voorbereiding voor de heuvelachtige 90km fietsen in de 70.3 Luxemburg.
In de 111 ging ik van start met nummer 111. De zon van de voorbije week had plaatsgemaakt voor wolken met een stevige westenwind en sporadisch viel er dan ook nog eens een druppel uit de lucht. Maar voor mij ging het dus geen echte wedstrijd worden, maar een (doorgedreven?) training. De voorbije weken, hoewel zeg maar maanden, heb ik een zeer beperkt trainingsvolume kunnen opbouwen iets wat ik vandaag in zowat elk onderdeel gevoeld heb. De zwemstart werd 33 minuten na de vrouwenstart gegeven. Tijdens de 1000m zwemmen kon ik geen hoog tempo aanhouden. Bij het verlaten van het water zag ik dan ook Simon enkele meters voor mij uitlopen richting de wisselzone. Voor de eerste keer in heel mijn triatloncarrière kon ik mezelf van mijn wetsuit eens op een redelijk deftige en snelle tijd ontdoen. Eens op de fiets merkte ik dat er iets niet draaide zoals het hoorde en inderdaad vooraan stonden we plat… Nog geen 500m gefietst en de wedstrijd zat er al op. Bij het terugwandelen naar de wisselzone kwam ik Margot Moerman tegen. Zij kon mij van een binnenbandje met hoog ventiel voorzien, waarvoor dank! Daarna heb ik op mijn eigen tempo tussen de veteranen door de 100km afgehaspeld. Met een erbarmelijke 35 km/u gemiddeld over 100km liep ik van de fiets richting loopschoenen. Na een rustige wissel wou ik toch een degelijke tijd neerzetten op het loopparcours. Met het verstand op nul 10 km beginnen lopen om na 2km vast te stellen dat de rug er geen zin in had. Gedurende 5km heb ik me in allerlei bochten gewrongen in de hoop dat het zou beteren en bij kilometer 7 à 8 klaarde de rugpijn wat op zodat het tempo weer omhoog kon. Jammer genoeg was de schade toen al lang aangericht.
Een eindtijd van 4u12m28s was goed voor een 261 plaats.
Verder gaan we hier geen woorden aan vuil maken, maar vooruitkijken en in beweging blijven. Trainen zullen we om de volgende wedstrijd de T³-Zwevegem tot een goed eind te kunnen brengen. Wel een knappe prestatie van de andere trillers Simon (19de) en Tim (30st) !