Verslag Beerse – Bert Van Bogaert

Bert - BeerseBeerse – 30 juli

Zaterdag stond er nog eens een korte sprinttriatlon op de planning. Bij het zwemgedeelte kon ik net niet met de 1ste groep uit het water komen. Deze eerste groep had al een groot gat moeten laten op Stef Verachten. Met een redelijke wissel zat ik dus onmiddellijk in de achtervolging op Jesse. Na een kleine 3 kilometer was mijn eenmansachtervolging uitgegroeid tot een 5-hoofdige groep die jacht begon te maken op Jesse. Na iets meer dan 1 ronde waren we al met 7, maar echt vlot draaide het niet echt. Vooral Hans Moonen zorgde ervoor dat het tempo weer de goede richting in ging. Bij het binnenrijden in T2 wist ik dat een snelle wissel essentieel zou zijn om nog met Jesse mee te kunnen. Jammer genoeg was mijn wissel net 2sec te traag en kon ik de aansluiting niet meer maken. Het looptempo zat nooit echt goed. Uiteindelijk moest ik na een verloren sprint mezelf tevreden stellen met een 14de plaats op zo’n 5 minuten van de winnaar.
We zullen dus maar eens wat meer moeten gaan zwemm
en én lopen. En als we dan toch bezig zijn zullen we ook wat meer gaan fietsen zeker?