Verslag Beernem – Mario Jansens

Beernem – 11 juni

Zondag 11/06 ben ik naar Beernem getrokken om daar deel te nemen aan de Kallemoeietriatlon, dit is een ¼ wedstrijd non drafting met volgende afstanden 1km zwemmen in het kanaal Gent-Brugge 45 km fietsen en 10km lopen. Zondagmorgen goed op tijd vertrokken om de drukte op de snelweg en toestanden wat voor te zijn en zo daar zo aan te komen op een dikke 2 uren voor de wedstrijd begon. Dus ik kon rustig het fietsparcours verkennen en alles klaarmaken voor de start. Hier moesten we te voet naar de zwemstart wandelen die 1km verder, dit was aan een plaatselijk jachthaventje. Eens ter plaatse was het nog wachten op het startsein van uw aangegeven wave, er waren 5 waves voorzien namelijk vrouwen, mannen pro, mannen met licentie en zonder en trio’s, ik zat in de 3e wave en moesten zo toch een dik kwartier na de eersten starten. Eens in het water gelaten had ik me een beetje aan de kant gelegd maar toch op de 2e rij en had me voorgenomen om mee te gaan tijdens het zwemmen en kon dit toch vrij goed volhouden met mijn zwemkunsten ;-). Bij het uit het water komen werd het duidelijk waarom we in verschillende waves gestart waren, er waren maar 2 trappen en moesten daarna nog eens 2m klimmen om dan nog eens via trappen de baan op een veilige manier te kunnen oversteken en zo nog een dikke 200m lopen voor dat we in de wisselzone toekwamen. Bij het zwemmen met het nodige klim en loopwerk had ik 16min20 nodig om de omschakeling naar de fiets te maken.
Tijdens het fietsen had ik al snel het goede ritme te pakken en kon zo de ene na de andere voorbij steken. Ik wist al van te voren dat dit een vrij snel fietsparcours was met toch wel het nodige bochtenwerk dat me wel lag. Hier had ik me voorgenomen om tot het einde toch redelijk vol door te trekken, af en toe heb ik toch wat moeten inhouden door omstandigheden maar over het algemeen toch tevreden, deze 45 km had ik in 1u05min afgerond. Dan de wissel in duiken om de loopschoenen aan te trekken en nog 10 km te lopen. Eigenlijk was het zeker warm genoeg om te lopen +/-30° puffen dus, maar wees gerust dit was voor iedereen hetzelfde, enkel kan de ene er beter tegen dan de andere ;-). We moesten 2 ronden van 5km doen op een toch afwisselende omloop, enkel had je geen benul van hoe je in de wedstrijd zat tijdens de 2e loopronde met al die verschillende starttijden. Maar dat is triatlon een uitdaging aangaan met jezelf en toch het plezier er in terug vinden. Deze 10km legde ik af in een kleine 45min om zo in een eindtijd van 2u09min41sec aan te komen.
Van de 450 startende werd ik 90ste in het algemeen, 20ste H40 en was ik 9e in mijn startwave. ;-)))).
Nu op naar de halve van Brasschaat.