Verslag Balen – Tom Adam

Balen – 2 september

De start van het zwemmen was een beetje onverwacht. Ik vergat dus al direct om op start te duwen op mijn horloge en vertrok bijna naar de verkeerde kant ;-). Bij het keerpunt aan de boei heb ik een ferme stamp op mijn ribben gekregen. ik dacht effe ‘die gast zwemt met n’een boxbeugel of wat?’ Ik denk niet dat ik daar tijd mee verloren ben, maar dat deed wel goed pijn. In de wissel wou mijne wetsuit niet uit. Om gene waarom kreeg ik mijn been vrij. Die stoeme chip rond mijn enkel was ik vergeten… Toen mijne frank viel ging het beter.
Flitsende opstap op mijne fiets gedaan. Alleen was de aanloopzone wat kort; nu vraag ik mij af, spring je best zo snel mogelijk op uwe fiets of beter met de ideale snelheid vanuit het lopen? Moet ik eens testen. Non Drafting my ass!!!! als er iemand in de buurt is misschien, maar zelfs dan, voor mij reed er heel den tijd 4 man samen… Niet eerlijk. Ik heb die dan maar voorbijgestoken en achte mij gelaten, wat frustratie al niet kan doen ;-). Non drafting, ik heb geen verschil gemerkt met drafting, mss omdat ik altijd al veel alleen aan het rijden was tijdens de drafting wedstrijden ;-).
Wissel naar het lopen: ik had op tijd mijn schoenen uit, maar die official is toch maar effe uit de weg gesprongen; verstandig. Iedereen aan het lachen, maar ze hebben mij verder laten doen.
Schoenen aandoen: het helpt als je niets in je schoenen hebt steken… Op 1 of andere manier zaten er papieren zakdoekjes in mijn schoenen????? Sabotage van het thuisfront dat thuis gebleven is? Voor de rest zijn die rubber nestels wel een goed iets, vermoed ik. Lopen; t’was weer te warm voor mij. Maar toch wel tevreden. ik moet andere schoenen gaan halen, want ik loop naast de zolen van diegene die ik nu heb. Op het einde nog wat kunnen versnellen, maar die finish kwam maar niet in het zicht… doorgebeten en er uiteindelijk toch nog geraakt zonder dood te vallen.
Dat was het!
Mijn gevoel is positief, t’was mss niet zo goed als in Viersel, maar ik voelde mij echt wel goed en het was plezant!
Mss een werkpuntje of 3:
→ ik geraak nooit op dreef bij het zwemmen. Tegen dat ik in mijne cadans zit moet ik uit het water. Dat was in viersel beter, daar heb ik het gevoel dat ik de laatste 200m echt goed aan het zwemmen was.
→ ik moet rapper kunnen fietsen: nix zo frustrerend om zo’n neen gast met een bierbuik u voorbij te zien gaan tegen 40km/h!
→ ik moet rapper kunnen lopen: ik voel mij een slak als ik loop.

📷 dankzij Ann Denayer